НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

  • ИЗВЕСНА И ТРАЈНА ЛИЦЕНЦА

Геронтолошки центар Кикинда обезбедио је додатних седам милиона динара путем конкурса Покрајинског секретаријата за социјалну политику за унапређење квалитета и стандарда услуга које ова установа пружа. Поред радова на потпуној реконструкцији зграде Новог дома, средства добијена од Покрајине допринеће постизању крајњег циља, што је према речима директора ова установе Светислава Вукмирице, да се живот корисницима Центра учини што је могуће лепшим и квалитетнијим.

– Три милиона смо добили за нову опрему за вешерај и кухињу, јер је опрема дотрајала, тако да ћемо овим средствима обновити штошта и унапредити рад установе. Такође, 1,1 милион смо добили за котао на гас. Циљ је био да не останемо само на котлу за пелет, како нас ниједна енергетска криза не би довела у проблем – објаснио је Вукмирица и додао да ће последња ставка бити увођење новог софтвера за рачуноводство, којим ће се комплетирати јединствени информациони систем.

Вишемесечни радови на потпуној реконструкцији зграде Новог дома кикиндског ГЦ приводе се крају и према најавама директора, до краја августа биће и завршени. Приоритет је био уклањање ламперије, јер Закон о противпожарној заштити не подразумева такав вид облагања зидова. Поред тога, замењена је и спољашња столарија, постављени су нови алуминијумски пвц прозори. Плочице су уклоњене, а постављене су пвц подне облоге. Потпуна реконструкција допринела је и стварању додатних слободних места за потенцијалне кориснике.

Четврти спрат претвара се у простор за раднике, а постојеће канцеларије у четири нова једнокреветна апартмана.

– Када се заврше радови, ова зграда ће сигурно добити ту трајну лиценцу. Рок нам је био 2021. године, а ево ми ћемо то завршити 2018. године – истакао је Вукмирица.

Геронтолошки центар Кикинда тренутно има око 170 корисника, слободних места има у апартманима, док у стационарима постоје листе чекања.