НОВА УЛАГАЊА ГРАДА И ПОКРАЈИНЕ У КИКИНДСКИ СПОРТ

  • БОЉИ УСЛОВИ ЗА РАД У ШКОЛИ И НА СТАДИОНУ
  • Покрајински секретаријат за спорт и омладину и ове године наставио је да пружа подршку развоју школског и клупског спорта на територији Кикинде. Инвестиција у ОШ „Жарко Зрењанин” реализована, издвојена средства за ОФК „Кикинда 1909”

 

Фискултурна сала у ОШ „Жарко Зрењанин” користи се у току целог дана, било за наставне или ваннаставне активности, те је улагање у овај објекат од немерљивог значаја. С обзиром на то да је кров прокишњавао, санација истог била је неопходна, а завршетком радова створени су предуслови за даље инвестиције. Средства за реализацију пројекта, у износу од око 4,5 милиона динара, обезбеђена су на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Трудимо се да ученицима и спортским клубовима, где су углавном наши ђаци, пружимо што боље услове за рад. С тим у вези бих желео да изразим велику захвалност колективу школе, Покрајинској влади, ПС за спорт и омладину и локалној самоуправи јер смо успешно реализовали за нас важан пројекат. То је за нас била велика инвестиција и сада салу можемо максимално да доведемо у функцију – рекао је Тихомир Фаркаш, директор ОШ „Жарко Зрењанин”.

Приликом посете ОШ „Жарко Зрењанин”, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез представио је запосленима у школи актуелне конкурсе Секретаријата, преко којих могу да обезбеде средства за даље улагање у фискултурну салу.

Школе су нам увек циљна група, а наравно трудимо се да подржимо и активности спортских клубова. Ову салу у великој мери користе клубови, тако да је за нас важно да идемо према нашем стратешком опредељењу, а то је да је школски спорт основна база за даљи његов развој. Циљ је да нашој деци створимо што боље услове и да имају што квалитетнију наставу физичког васпитања – рекао је Батез.

Важност улагања у фискултурну салу огледа се, према речима градоначелника Кикинде Павла Маркова, у томе што у овај спортски објекат није улагано последње четири деценије. Поред тога, како је истако Марков, у питању је једна од највећих основних школа, коју похађа више од 560 ученика, а у фискултурној сали тренирају одбојкашки, стонотенисерски и тенисерски клубови.

Ми настављамо даље. Када је сала у питању, завршетком крова можемо да кренемо у реконструкцију осталог дела сале и надам се да ћемо у кратком временском периоду то и завршити. На крају, моћи ћемо да се похвалимо да имамо нову салу, коју је могуће користити за школски и спорт целокупно – најавио је Марков и додао да ће се наредна инвестиција Града Кикинде у ОШ „Жарко Зрењанин” односити на замену прозора.

Када је у питању улагање у спорт, Покрајински секретаријат и Град Кикинда реализују инвестиције које за циљ имају развој клубова на територији града. Покрајинска влада и Секретаријат подржали су изградњу заливног система за терен ОФК „Кикинда 1909”, а инвестиција је вредна 2,8 милиона динара. Поред тога, Клуб је путем Конкурса обезбедио средства за куповину неопходне опреме за тренажни процес у вредности од 350.000 динара. Добијену опрему, превасходно, користиће млађе селекције клуба, што је у складу са стратешким циљевима Управе, рекао је председник СКупштине ОФК „Кикинда 1909” Драган Фелбаб.

У последњих неколико година имали смо одређених проблема. Међутим то смо сад консолидовали и наша главна жеља је да улажемо у млађе категорије са циљем да та деца када стастају постану првотимци овог клуба. Наше напоре препознали су Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Кикинда, који су нам помогли да деца која овде тренирау постану прави људи и прави играчи – рекао је Фелбаб.

Узимајући у обзир да је ОФК „Кикинда 1909” један од најстаријих клубова у Војводини, Покрајинском секретаријату је, према речима Батеза, од великог интереса да води рачуна о њему.

Ово је све у сврху развоја и подршке клубу и фудбалском спорту у Кикинди. Све ово је урађено заједничи и сигуран сам да ћемо у наредних пар месеци имати реализован још један пројекат. Захваљујем локалној самоуправи на доброј сарадњи и настављамо даље да радимо у интересу развоја спорта – поручио је Батез.

Оправданост инвестиције, према речима Маркова, огледа се у томе што Градски стадион има богату историју, предстваља важно место окупљања грађана и простор на ком спортисти тренирају и стасавају. Стадион ОФК „Кикинда 1909” један је у низу стадиона у који се улаже. Како је рекао градоначелник, пројекат реконструкције свих стадиона у граду и месним заједницама представља план локалне самоуправе за наредних пет година.

ПОДРШКА СПОРТУ

У току прошле године Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је пројекте реконструкције, адаптације и санације спортских терена и објеката кроз 25 пројеката у износу од 13,5 милиона динара. Спортски терен у дворишту ОШ „Вук Караџић” је реконструисан, кров у ОШ „Јован Поповић” је саниран, започета је и адаптација фудбалског стадиона у Банатском Великом Селу и друго.

ЗАЈЕДНИЧКИ РАД ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

Према речима Покрајинског секретара Владимира Батеза, Кикинда представља пример добре сарадње и партнерског односа у реализацији заједничких пројеката. Градоначелник Кикинде Павле Марков захвалио је Покрајинском секретаријату на подршци, а у реализацији пројеката у ОШ „Жарко Зрењанин” и ОФК „Кикинда 1909” истако је заслуге покрајинског посланика Миленка Јованова. Управо радом свих нивоа власти, према речима Маркова, могуће је постићи јасне, недвосмислене и важне резултате.