НОВА ПРИЗНАЊА ВЕЛИКОСЕЛСКОЈ ДЕСТИЛЕРИЈИ

  • ПЕТ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА „ХУБЕРТОВИМ” РАКИЈАМА

 

Производи Дестилерије „Хуберт 1924” из Банатског Великог Села добро су познати љубитељима добре капљице у нашој земљи, али и иностранству. Дестилерија коју од 2012. године заједнички воде Мирослав Кнежевић и Младен Крстајић, фудбалски интернационалац и актуелни селектор националног тима Србије, производи врхунске ракије, а званична потврда квалитета стиже са многобројних такмичења и фестивала. На једном од најрепрезентативнијих такмичења, одржаном крајем прошле године у Београду, у организацији Удружења српска ракија, производи Дестилерије „Хуберт“ освојили су највиша признања. Две велике златне медаље припале су овој дестилерији за ракију виљемовку и дуњу барик, а три златне медаље за шљиву барик, јабуку барик и кајсијeвачу. Значајне резултате остварио је „Хуберт” и на Међународном фестивалу ракије у Ужицу где су освојене две златне и две сребрне медаље, као и на такмичењу у Угљевику (Република Српска). Дестилерији из Банатског Великог Села припале су у Угљевику златне медаље за свих пет врста ракија.

Миле Ђурић и Мирослав Кнежевић

Нема никаквих тајни у прављењу врхунске ракије. Морају се одабрати најквалитетније врсте воћа и само оно што је добро за јело може ићи у ракију. Користимо воће са Крстајићевих плантажа код Ђале, имамо по пет хектара дуње, кајсије и шљиве, а остало воће купујемо од проверених проивођача. Припремамо комину као за пекмез и то даље иде на контролисану ферментацију. Радимо дуплу дестилацију и ова препеченица се оставља да одлежи, нешто у бурад на старења, а нешто у прохромске судоје – објашњава Мирослав Кнежевић.

Директор Дестилерије „Хуберт 1924” Миле Ђурић истиче да се ракије овог произвођача већ годинама дистрибуирају за Швајцарску, Аустрију, Немачку, Бугарску, Словенију и Босну и Херцеговину, а од недавно и за Америку.

Наше ракије иду за Вашингтон, а припремамо и дистрибуцију за Чикаго. Ускоро ће кренути продаја и у Аустралији, где постоји велико интересовање, посебно код власника ресторана пореклом са ових простора – каже Ђурић.


СПОРТИСТИ РЕДОВНЕ МУШТЕРИЈЕ

Многе познате личности имале су прилику да пробају ракију Дестилерије „Хуберт”, а међу редовним муштеријама највише је спортиста. Ракија се редовна шаље некадашњем немачком репрезентативцу и српском зету, Бастијану Швајнштајгеру, капитену Партизана Саши Илићу, као и бившем Крстајићевом саиграчу из Шалкеа Ивану Ракитићу, који је „навадио” комплетан тим Барселоне на производе ове дестилерије. Међу купцима су кошаркашке легенде Жељко Обрадовић и Дејан Бодирога, певачи Халид Бешлић и Саша Матић, глумац Иван Бекјарев и многи други.