НЕСВАКИДАШЊЕ СКЛАПАЊЕ БРАКА У БАШАИДУ

  • ВЕНЧАЛИ СЕ ИНДИЈКА И АУСТРАЛИЈАНАЦ

 

У Башаиду још увек препричавају необично венчање које је одржано у суботу у локалној цркви. И они који нису били позвани на свадбу Атиле Фехера и Индијке Сурбхи Сноубал, дошли су да виде како изгледа права Индијка коју су имали прилику да виде само у серијама. Наиме, Атила Фехер, родом из Башаида, пре десетак година одселио се у далеку Аустралију где је упознао прелепу Индијку Сурбхи са којом има двогодишњег сина.

Како објашњава Горан Биримац, фотограф из Башаида, Атилу зна одраније, а недавно су се чули како би се договорили о фотографисању и снимању венчања у цркви, а потом и код матичара. Атилина жеља била је да се венча по православним обичајима у цркви тако да је Сурбхи у петак крстио, а потом је и венчао са изабраником њеног срца, сеоски свештеник Миленко Савић.

Интересантно је да су се млада и младожења одлучили да узму и црквена имена, па је Атила узео име Перо, а Сурбхи – Софија.

На овом, крајње необичном венчању, био је присутан и њихов син, а млада је блистала поред мајке и сестре које нису желеле да пропусте овај догађај. Како обичаји налажу, младенци су се провозали фијакером кроз село, а Индијкама које су први пут у Србији јако су се свидели обичаји и музика који прате свадбено весеље.

Младенци и њихови гости, иако су отпутовали у Мелбурн, убрзо после венчања, још дуго ће бити тема о којој ће се препричавати у селу.