НАЦИОНАЛНИ САВЕТИ МАЊИНА

ИЗБОРИ У НЕДЕЉУ

 

Избори за чланове националних савета националних мањина биће одржани у недељу, 13. новембра. Ово су редовни избори и одржавају се на сваке четири године. Са територије града у изборној трци су три кандидата, један на мађарској и два на ромским листама. На изборној листи за чланове Националног савета мађарске националне мањине „Мађарска слога“ на трећем месту је Рамона Тот, професорица мађарског језика и књижевности и чланица Градског већа. На листи „Србија за Роме -заједно можемо све“, на 26. месту је Жељко Раду, економски техничар из Кикинде. На изборној листи „За јединство Рома Србије – Ибро Идић“ на шестом месту је струковни васпитач Милица Ристић, из Кикинде.

На територији града има око 4.800 бирача уписаних у посебан бирачки списак. Закључење списка је данас (четвртак), у поноћ.

На територији града, у недељу од 7 до 20 сати, биће отворено 10 бирачких места. У Кикинди су то бивша МЗ Лидија Алдан у Цара Душана 26, у СЦ „Језеро“, два бирачка места су и у ОШ „Свети Сава“, као и у некадашњој Агенцији за пољопривреду, Тополски пут 10. У Руском Селу бирачко место је у Ловачком дому, у Бан. Тополи у ОШ „Братство–јединство“, у Мокрину у Ватрогасном дому, а Сајанци ће моћи да гласају у Дому културе и у ОШ „Мора Карољ“.

И грађани уписани у посебном бирачком списку, а нису добили обавештење, могу гласати уз личну карту.