Могло се и морало боље

Председник кикиндског одбора Социјалистичке партије Србије, Милош Латиновић, анализирао је на конференцији за новинаре рад локалне власти и његове странке у протеклих годину дана. Латиновић је нагласио да је СПС у овом периоду показала једну завидну виталност, која проистиче из искреног опредељења свих чланова ка социјалистичкој идеји.

Пролазили смо кроз различите мене и кроз кризне периоде, али смо у последњих осам година постали један од стабилизирајућих фактора на политичкој сцени Србије. Надам се да је тако и у Кикинди, бар смо се ми тако понашали и данас показујемо одговорност за политички живот нашег града, у оној мери колико имамо процентуалну подршку. Верујем да ћемо, као што тренд учлањења показује, повећати и наш утицај, јер данас СПС у Кикинди има преко 1100 чланова. Ако резимирано оно што смо урадили у последњих годину дана, генерална оцена је да смо могли и морали боље. У последњих шест месеци смо учинили доста тога да се промени амбијент и промени свест наших грађана у смислу стварања услова за привредно окружење. Формирање Канцеларије за локални економски развој је дало одређене резултате, јер имамо једно место и групу људи који у сваком моменту могу понудити инвеститорима праве информације и добро је да је та прича измештена из оквира власти – рекао је Милош Латиновић.

Коментаришући поновне најаве о могућем препакивању власти у нашој општини, Латиновић је истакао да се од завршетка изборног процеса воде различити преговори око организовања неке другачије већине, а они трају и данас. Према његовим речима, Српска напредна странка никада није била поцењивана, нити је била партија којој се није давала шанса за формирање власти, али су у неким моментима лични интереси појединаца изван овог града пресуђивали да се оде на другу страну.

Изузетно уважавам садашњу ситуацију у СНС-у, јер она води ка некој стабилности, али је занимљиво да су две најјаче странке у граду имале расформиране Општинске одборе, тако да су мале странке морале бити ангажоване око очувања власти. У последњих недељу дана догодиле су се неке важне ствари и сада је тежина преговора пребачена у наш град. Код напредњака су Ладислав Томић и Светислав Вукмирица задужени да воде општински одбор, а догађаји у Демократској странци су показали да су и они након избора решили своје страначко питање. Мислим да је Кикинда као град у веома тешкој и политичкој и економској ситуацији, па треба отворити причу са више субјеката, а тег обавеза пренети на још одговорније људе – рекао је Латиновић.

[pullquote align=“right“]

23.рођендан

Социјалистичка партија Србије 16.јула је обележила 23 године постојања, а кикиндски социјалисти прославиће овај јубилеј 31. јула. СПС данас има више од 200.000 чланова, а Општински одбор 1100 чланова.

[/pullquote]

Председник кикиндског одбора СПС-а је констатовао да би свака претумбација власти у нашој општини без учешћа његове странке била на рубу већине и неби омогућила комотан рад парламента. Латиновић тврди да то неби било добро, мада не искључује и такав развој догађаја.

Ми у Кикинди морамо све више уозбиљити политичку сцену и маргиналне партије и маргиналне људе, који су се на најгори начин огрешили о бираче, ставити са стране. Када су у питању разговори о прекомпоновању власти, немамо проблема са људима који живе у овом граду, већ са онима који су отишли и сада размишљају о Кикинди из неке друге перспективе – закључио је Милош Латиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *