МИЛЕНКО ЈОВАНОВ О ПРИВЕДЕНИМ ОСОБАМА И ОПАСНОСТИ КОЈОЈ СУ БИЛИ ИЗЛОЖЕНИ КИКИНЂАНИ

  • АНГАЖОВАЛИ ОКОРЕЛЕ КРИМОСЕ

Од тројице Београђана, које је у наш град послао Ђиласда му пропагирају странку делећи летке и исписујући графите, двојица од раније познати полицији због сумње да су починили више тешких кривичних дела, између осталог разбојништво, разбојничку крађу, изнуду, коришћење опојних дрога, угрожавање саобраћаја, па чак и – покушај убиства – напомиње потпредседник СНС и народни посланик

 

Није први пут да Миленка Јованова, као једног од првих сарадника Александра Вучића, јер је потпредседник СНС и народни посланик, неоспорно и кључна политичка личност Кикинде, поједине опозиционе партије урнишу –  најчешће без јачег аргумента. У том смислу најангажованија је Ђиласова Странка слободе и правде, која, не бирајући метод, без мере и укуса, углавном простачким вређањем и покушајем извргавања руглу, а с председником НУНС-а као реализатором, преко опскурног „Данасовог“ подлистка „Кикиндске“ и друштвених мрежа – атакује на њега. Нови насртај пре неколико дана у новој форми, овога пута летком и тротоарским графитима, са не баш креативно осмишљеном етикетом – „да је срамота за Кикинду“, уз додатно пропагандистичко штиво у Бодрожићевом билтен-таблоиду.

Јованов напомиње да принципијелно нема шта да замери политичким опонентима, који се на овај или онај начин боре за сопствне циљеве и интересе. Признаје да је и сам познат по јетком, неретко преоштром, ставу и изразу према политичким ривалима за исказаним за скупштинском говорницом и у медијским иступима. У конкретном случају, како каже, све је јасно. Актери су се потписали, односно, преведено на српски, скинули маске. У питању је Странка слободе и правде. Шта то значи, када је Кикинда у питању?

Не треба сада трагати за одговором, бавити се истраживачким новинарством да би се разоткрило ко су протагонисти ове активности, какве су им намере и шта им је мотив – јасан је Јованов. –То су, дакле, Зоран Милешевић, Мики Панић и Жељко Бодрожић. Познато је како се одавно према мени понашају. Подсетићу на кампању из 2012. године. Тада су ти исти људи мог оца из гроба мртвог вадили да би се са мном обрачунавали. И заиста, после тога не постоји ништа више што може да ме изненади, на било какав начин помери или изове неконтролисану емотивну реакцију. Оно што је у овом случају за мене конкретно, важно јесте њихов летак, који, како су га осмислили, мени може да делује као похвала, као – орден, па могу да будем поносан како сам се до сада бавио политиком. У том летку не пише да сам нешто украо, да сам се обогатио, не пише да сам од најлепшех хотела у Војводини направио штенару, или да сам нешто нечасно и незаконито учинио. Њима се, дакле, не допада како се ја бавим њиховим лидером Драган Ђиласом, тим „препоштеним“ човеком, који, како видимо, сада има око 50 рачуна широм света на којима су милиони евра највероватније нас грађана Србије. Ти силни милиони,уместо да су улагани у инфраструктуру и путеве, завршили су на Ђиласовим приватним рачунима. Тако да ме тај нови напад не изненађује.

У летку, убациваном у поштанске сандучиће Кикинђана, ништа не указује на некакве конкретне Миленкове грехе. Само памфлетске, уопштене, реченице. Јованов, с тим у вези, наглашава:

Мени је драго, поносим се тиме, што, у најстојању да ми што више напакосте и све најгоре о мени изнесу у јавност,  ти људи нису могли ништа да наведу што би ме суштински компромитовало, што би показало да сам непоштен, да сам лопов, односно да сам као они. Нисам као они. И пре бих се убио него да сам један дан, један сат, оно што су они. У том смислу сам, збиља, задовољан. На крају крајева, то сада што чине последица је одређене медијске припадности и деловања једне сцене, која се већ пет година из недеље у недељу, што је најодвратније, руководи увредама и клеветама. Сада су дошли дотле да су написали да сам и – дебео. Свашта су ми у животу рекли, али то нису. За Бодрожића сам, ето, и дебео. Шта ћете, то је њихов ниво комуникације. Ето како се они баве мојом личношћу. Драго ми је, и част ми је, што сам у односу на Милешевића, Бодрожића и Панића – на другој, политичкој и људској, страни.

Јованов упозорава да је у поменутом прошлонедељном догађају у режији ђиласоваца сам напад на њега у другом плану. Кључно питање је ко су Ђиласови директни оперативци на овдашњем политичком терену. Нашим суграђанима, поготово житељима Микронасеља, Јованов предочава да су Драган Ђилас и Зоран Милешевић у Кикинду довели – крајње проблематичне типове. Ко су заправо четворица мушкараца, које је полиција прошле среде у вечерњим часовима у центру града затекла на делу и привела, уз претпоставку да ће највероватније прекршајно одговарати.

Три особе су из Београда, а једна из Кикинде – објашњава Миленко Јованов. – Толико о Бодрожићевој тврдњи да су то „незадовољни грађани“ и његовој поруци „ да се Миленко навикне да нама долазе појачања“. Нису то незадовољни грађани, него грађани из Београда. Е, сада да видимо ко су та њихова појачања. Дакле, од четири особе које су приведене, како полиција у саопштењу наводи, две су од раније познате органима МУП-а, због сумње да су починили тешка кривична дела. Ево која су дела у питању: 2008. године разбојништво, 2009. покушај убиства, 2013. коришћење опојних дрога, 2015. разбојништво и изнуда, 2016. и 2017. по две тешке крађе, 2018. разбојничка крађа и угрожавање јавног саобраћаја и једна осуда за крађу на осам месеци кућног затвора. Ето то су вам, драги моји Кикинђани, људи које вам је Ђилас послао, а Милешевић довео. Два, дакле, окорела криминалца, против којих се кривични поступци не воде због писања графита против Миленка Јованова, него за озбиљна кривична дела попут разбојништва, изнуде, тешких крађа, па чак и покушаја да се неко усмрти. То посебно на уму морају да имају житељи Микронасеља, у чије су зграде улазили ти људи у убацивали летке с потписима Ђиласа и Милешевића.

 

 

СРАМАН „ПОЗДРАВ“ КИКИНДИ

 

Да ли су грађани становници Микронасеља очекивали да им се овакви криминалци врзмају улазима?! Шта би било да је неко од станара те незнанце, који су упадали у туђе станове и крали, којим случајем приупитао шта ту траже и како би незнанци одреаговали?! Да ли такав Ђиласов „поздрав“ њима и њиховом граду Кикинђани желе?! Сигурно не. Све у свему, Кикинда то није заслужила – констатује Јованов.

 

НАШИ И ВАШИ БЕОГРАЂАНИ

 

У целој овој ујдурми долазимо до индикативног детаља. Ти што ме нападају протеклих седам година водили су кампању против СНС понављајући како су у Кикинду дошли неки Београђани који не знам шта овде раде. А ево ко су њихови Београђани! Окорели криминалци, које су органи реда упознали још пре 13 година, а који су починили тешка кривична дела –каже Јованов.

 

ЈАСНО ЈЕ СВИМА У КИКИНДИ ШТА ЈЕ ЂИЛАСОВА ПОЛИТИКА. САМО ТРЕБА ДА БАЦЕ ПОГЛЕД НА „НАРВИК“ И ВИДЕ КАКО ИЗГЛЕДА НЕКАДА НАЈЕЛИТНИЈИ ХОТЕЛ У ВОЈВОДИНИ, А САДА – СМРДЉИВА ШТЕНАРА У ЦЕНТРУ ГРАДА.ТАКО БИ ИЗГЛЕДАЛО СВЕ ОНО ШТО БИ МИЛЕШЕВИЋ, ЂИЛАС И ОСТАЛИ ИЗА СЕБЕ У КИКИНДИ И СРБИЈИ ОСТАВЉАЛИ. И ШТО СУ, ЕТО, ОСТАВИЛИ – КОНСТАТУЈЕ, БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ, МИЛЕНКО ЈОВАНОВ.