ЛОКАЛНА САМОУПРАВА УЛОЖИЛА 90 МИЛИОНА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

  • ОБНОВЉЕНО СЕДАМ УЛИЦА
  • Нови асфалт на кикиндским улицама Шумица, Михајла Пупина, Браће Богарошки, Доситејева, Пере Сегединца, Светозара Милетића, Цара Душана и Ђуре Ђаковића у Сајану. На овом се нећемо зауставити, рекао градоначелник Никола Лукач

 

У улици Шумица у самом финишу је наношење новог асфалта у дужини од 380 метара и насипање банкина. Како радови напредују уверио се и градоначелник Никола Лукач са сарадницима члановима Градског већа Мирославом Дучићем и Драганом Пецарским. Овом приликом, Лукач је истакао да је обнова путне инфарструктуре започета током маја.

Никола Лукач

Са радовима у улици Шумица завршавамо послове које смо урадили током године. У граду су урађене улице: Михајла Пупина, Браће Богарошки, Доситејева, Пере Сегединца, Светозара Милетића, Цара Душана. Поред тога у Сајану је асфалтирана Улица Ђуре Ђаковића у дужини од 1.250 метара и само у ове радове уложено је пет милиона динара. Укупно је у путну инфраструктуру ове године уложено 90 милиона динара и никад више новца у једној години није уложено у санацију и обнављање путева. Само у граду урађено је више од четири километара коловоза. Поред града и у сваком селу рађено је или асфалтирање или крпљење ударних рупа. Ове инвестиције, сигуран сам, умногоме ће унапредити квалитет живота. Нећемо се зауставити на овом јер нам је циљ да сви наши суграђани живе још боље– прецизирао је Лукач.  

Изођач радова је фирма „Градитељ НС“, а Предраг Јовановић, шеф градилишта напомиње да је најпре обављено крпљење пута.

-Након крпљења урадили смо изравнавајући слој да бисмо је на крају пресвукли асфалтом. Завршавамо уређење банкина са чим ће ови послови бити завршени. Поред поменутог завршено је и крпљење ударних рупа у улицама Стевана Сремца и Стевана Синђелића – рекао је Јовановић.

У Доситејевој улици асфалт је пресвучен у дужини од 1.209 метара, у Светозара Милетића у дужини од 956, Пере Сегединца 762, Браће Богарошки 730, Цара Душана 252 и Михајла Пупина 230 метара.

 

СТАНОВНИЦИ ЗАДОВОЉНИ УРАЂЕНИМ

Мештани улице Шумице поздравили су радове у свом делу града, међу њима и Милан Ђукин.

-Задовољан сам свиме што је урађено. Добили смо фекалну канализацију, а сада имамо и добар пут. Све то захваљујући градоначелнику Лукачу који је испунио све што је обећао. И пре тога смо добијали обећања, али ништа није било урађено – каже Ђукин.