ЛОКАЛНА САМОУПРАВА НАСТАВИЛА ДА УЛАЖЕ У РЕНОВИРАЊЕ ПРЕДШКОЛСКИХ ОБЈЕКАТА

  • ВРТИЋИ СПРЕМНИ ЗА МАЛИШАНЕ
  • Током распуста у већини предшколских објеката адаптиран простор у којем ће боравити деца од првог септембра. За радове издвојено 30 милиона

 

У свих 18 вртића Предшколске установе „Драгољуб Удицки“ у току су припреме за почетак нове школске године. Станислава Хрњак, чланица Градског већа, напомиње да су велика улагања од прошле године настављена и у овој.

У вртиће је уложено 30 милиона динара. Средства су инвестирана у радове који су били приоритет. Новац је издвојен из градске касе, буџета Предшколске установе, а имали смо и финансијску помоћ Покрајинског секретаријата за образовање. Објекат „Маслачак“ у Башаиду за време летњег распуста потпуно је реновиран. Ове радове са четири милиона динара помогао је УНДП – рекла је Станислава Хрњак.

За радове у „Нашој радости“ планирано је три милиона динара у буџету. Ова зграда ради се од подова, мењају се прозори, изолира се влага. Хрњакова не искључује могућност да посао неће бити завршен до почетка школске године, тако да ће родитељи имати могућност да децу воде у оближње вртиће. У овој згради биће отворена и целодневна група на мађарском језику на иницијативу Мађарског националног савета који је обезбедио средства за опремање.

Прошле недеље потписан је уговор између Града Кикинде и Покрајинског секретаријата за образовање тако да је за „Полетарац“ обезбеђено 1,7 милиона динара за нове прозоре. У овом вртићу током лета постављен је топли под, адаптиран санитарни чвор и све собе су окречене.

У адаптацију вртића „Бамби“ и „Мики“ уложено је четири милиона динара. У Бамбију је сређен улаз, а у „Микију“ санитарни чворови и топли подови. Неки објекти 1. септембар дочекаће са новим намештајем.