КУЋА У СРБОБРАНСКОЈ ПОСТАЛА ЗГАРИШТЕ

ОСТАЛИ БЕЗ ИЧЕГА

 

  • Јелени Јевић и њеном сину Марку, тежак живот постао је још тежи након пожара који је прошлог петка захватио њихов скромни дом

 

 

Суграђанка Јелена Јевић (67) остала је без крова над главом након што је пожар захватио кућу у којој је живела са тешко болесним сином Марком (41). У кући, у Србобранској 43 пожар је избио у петак око три сата ујутро.

-Пробудио ме је дим од ког нисам могла да дишем. Када сам се пробудила, видела сам да је читава кућа у диму и пламену и одмах сам отрчала до собе у којој је спавао син. Истрчали смо на улицу где сам комшије замолила за помоћ. Ватрогасци су гасили пожар око сат времена и сада је од куће остало згариште – истиче Јелена Јевић.

Како сазнајемо од наше саговорнице, узрок пожара је неисправна и стара електрична инсталација. Кућа у којој је живела сада је згариште и све је уништено. Нема ни намештаја, ни одеће, ни беле технике, тако да је нашој суграђанки сва помоћ преко потребна. Како је пре десет месеци доживела саобраћајну незгоду, има шипку у нози због које је тешко покретна.

-Центар за социјални рад нашао нам је привремени смештај у хостелу „Папарацо“ и тамо можемо да будемо још два дана. Након тога не знам где ћемо. Имам пензију 35.000 динара и до саобраћајне несреће радила сам сезонске послове, како би зарадила који динар више. После несреће не могу више да радим и тежак живот који смо имали син и ја постао је још тежи – додаје Јелена.

Јелена моли добре људе за помоћ. Првенствено јој треба мањи стан који није скуп, а неопходни су и храна, одећа, обућа, средства за хигијену, грађевински материјал, бела техника, намештај како би се кућа поправила.

Захвална сам за сваку помоћ, немамо ни шта да обучемо, ни где да се окупамо, ни где да једемо, немамо ништа. Била сам у Градској кући где сам разговарала са председником Скупштине града Младеном Богданом који је рекао да ће учини све да нам помогне – напоменула је Јелена Јевић.

Сви који могу и желе да помогну овој породици могу то да учине уплатом средстава на жиро рачун Јелене Јевић 265-0000000580627-52 у Рајфајзен банци.