КИНЕСКИ ИНВЕСТИТОР КУПИО ОБЈЕКАТ НЕКАДАШЊЕ РОБНЕ КУЋЕ „БЕОГРАД“

  • ОТВОРЕНА КИКИНДСКА „АЗИЈА”
  • У највећем шопинг центру те врсте у региону, већ запослено тридесеатак радника

 

У Кикинди је у уторак отворен „Азија шопинг центар” на 3.000 квадратних метара у самом центру града. Инвеститори из Кине откупили су бивши објекат Робне куће „Београд” који је годинама био затворен. Уложили су новац у реновирање и отворили савремени шопинг цетар, највећи те врсте у овом региону. Због добре пословне и политичке сарадње коју Србија има са најмногољуднијом земљом отварању је присуствовао потпредседник Владе Војводине и Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.

Овим потезом смањен је број незапослених јер је инвеститор запослио тридесет радника – 24 трговаца и шесторо у обезбеђењу. У блиској будућности очекује се запослење још 20 радника. Влада Војводине има одличну сарадњу са Асоцијацијом кинеских привредника у Србији и овакве инвестиције значајне су за нашу земљу јер стварају јаче везе између две земље – рекао је Ђоковић.

Догађају су присуствовали и представници Амбасаде Кине у Србији. Међу њима је био и Ху Веи, шеф конзуларног представништва амбасаде.

„Азија шопинг центар” неће служити само за трговину него и за јачање културних и друштвених веза. Драго ми је што смо успели да отворимо врата и у Кикинди. Ми ћемо увек помагати овакве инвестиције у Србији – истакао је Ху Веи.

Председник Скупштине Града Кикинде др Милован Блажић подсетио је присутне на добре везе две земље и напоменуо да ће отварањем шопинг центара добити сви становници региона. Саша Танацков, члан Градског већа додао је да је важно за град што је зграда која је била симбол трговине у Кикинди поново у функцији.

Нови шопинг центар не само да је највећи у граду, него и у северном Банату, али и у пограничном делу са Румунијом. Очекујем да ће свакодневно имати купце како суграђане, тако и наше суседе. У објекту, поред кинеске, има и робе из других држава Европе, као и домаћих произвођача – казао је Танацков.

На отварању се окупило доста Кикинђана, а свечану врпцу пресекли су Иван Ђоковић, Ху Веи, Саша Танацков, др Милован Блажић, Миодраг Булајић и представници кинеске инвестиционе компаније.

Првог дана отварања купце су забављали Игор Икс и Кватро бенд.