КИКИНДСКА КОМПАНИЈА ЗНАЧАЈНО ПРОШИРИЛА ПРОИЗВОДНЕ КАПАЦИТЕТЕ

  • „ГРИНДЕКС” КУПИО ДВА „ЛИВНИЧКА” ПОГОНА
  • Заокруживање производног циклуса, кажу, пратиће и запошљавање нових радника

 

Компанија „Гриндекс” власника Јована Булатовића, саопштила је ове недеље да је потписан Уговор са „ЦИМОС- Машиноградњом”, о куповини два производна погона некадашње „Ливнице“. На тај начин, „Гриндекс” је преузео погоне Нодуларног лива и Брусилице, као и парцелу на којој се налази стара управна зграда. Уз то, купљена је и комплетна конструктивна и технолошка документација за производњу брусилица из производног програма „Ливнице Кикинда”.

Из „Гриндекса” наводе да је циљ ове куповине био заокруживање производног процеса од ливења, термичке обраде, преко тешке машинске обраде до завршне машинске обраде делова за брусилице.

Jovan Bulatovic
Јован Булатовић

Овом куповином значајно смо проширили производне капацитете. Сада смо спремни за много већи обим производње који планирамо да постепено достижемо у складу са продајним резултатима на светском тржишту – наводи се у саопштењу из „Гриндекса”.

Проширење капацитета, кажу, пратиће и запошљавање нових радника. Тако је наведено да је у погону Нодуларни лив већ запослено петоро људи на припреми производње. У погону Брусилица оспособљено је 35 машина за рад, на којима ће машинске обраде у почетку вршити стари радници овог „Ливничког” погона.

Ова компанија наводи да им је у плану стални, али одрживи раст, проширење броја купаца и сталан развој нових, савременијих модела брусилица.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *