ЈОШ ЈЕДНОМ ДОНАЦИЈОМ ГРАД ДОДАТНО ОПРЕМИО ЧУВАРЕ РЕДА И ЗАКОНА

  • ГРАДСКА УПРАВА ПОМАЖЕ ПОЛИЦИЈСКУ
  • Након недавно уручених кључева за два нова службена возила, кикиндска полиција од локалне самоуправе добила је савремене панцире и другу неопходну опрему

 

 

У склопу обележавања Дана Министарства, славе и Дана полиције, на Градском тргу, Кикинђани су могли да се упознају са опремом и спремношћу овдашњих чувара реда.

Уз присуство старешина и помоћника директора Полиције Звездана Радојковића, свечану заклетву тада је положило 65 полицијских службеника, а полицији су на употребу предата два службена, теренска возила марке „дачиа дастер“.

Грађани су могли да виде службена возила, наоружање и опрему коју користе полицајци, а нарочито су биле атрактивне показне вежбе коју су извели припадници Интервентне јединице. Управо припадницима овог сектора, биће уручено десет најсавременијих панцирних прслука – дар локалне самоуправе, а у циљу њихове што боље опремљености. Потпис на примопредају најновије донације потписали су градоначелник Павле Марков и заменик начелника Полицијске управе Кикинда Велимир Барбулов.

Ови панцири намењени су припадницима Интервентне јединице полиције. Претходни панцири набављени су још 90-тих и рок употребе одавно им је истекао. И даље нам недостаје људство, али и полицијска опрема. Од ресорног министарства током септембра очекујемо испоруку 15 патролних возила. У октобру ћемо зановити полицијску опрему –  рекао је Велимир Барбулов.

Градоначелник Кикинде Павле Марков потврдио је да ће локална самоуправа наставити да издаваја средства за куповину неопходне полицијске опреме:

Данас потписаним уговором озваничили смо примопредују десет панцира, фото-апарата и још неке ситније опреме. Наше трајно опредељење јесте да помажемо људима који се баве овим часним и одговорним послом – казао је Марков и додао да локална самоуправа то чини изван својих ингеренција, као што помаже и друге институције од велике важности за град.

Мислим да није лоше да 2017. годину отворимо са оваквим уговором и да планирамо шта ће следеће бити од инвестиција, надамо се са далеко већим износом улагања него овог пута. Могу да пожелим Полицијској управи да не дођу у прилику да панцире морају да користе и да поручим да смо ту да помогнемо да заједнички створимо боље услове за рад свих запослених– истакао је Марков.

У претходних годину дана припадници кикиндске полиције запленили су више од 300 килограма наркотика и око 60.000 таблета с листе опојних дрога. У области сузбијања криминала и корупције, међу најбољим су у Србији, у последње три године. Након пријема нових полицијских службеника, кадровска попуњеност Полицијске управе Кикинда значајно је побољшана и сада износи око 75 одсто.


ПЛОДОТВОРНА САРАДЊА

Најновија донација, једна је у низу помоћи Градске управе- Полицијској, у циљу боље опремљености. Недавно је поред комплета најсавременијих панцирних прслука, Град полицији поклонио два нова теренска возила, а у претходном периоду донирани су компјутерска опрема, камера, радарски уређаји и остало, чију је набавку у вишемилионским износима финансирао Град Кикинда.

Сарадња локалне самоуправе и полиције последњих година одвијала се и у непосредним контактима челника две институције. Тако је поводом Дана Министарства унутрашњих послова, славе и Дана полиције, градоначелник Павле Марков са сарадницима уприличио пријем за челнике ПУ Кикинда и представнике полиције из Сегедина и Темишвара. Том приликом оцењено је да је сарадња српске, мађарске и румунске полиције, у овом осетљивом пограничном подручју, на изузетно високом нивоу. Недавно пензионисани, дугогодишњи начелник ПУ Кикинда Драган Јовић, сумирајући остварене резултате и ефикасно решене задатке, нагласио је да су производ одличне сарадње полиције са локалном самоуправом.