ЈАВНЕ СЛУЖБЕ ПО 10. ПУТ ПРИКАЗАЛЕ СВОЈ РАД

  • ДАН ПРАВИХ ХЕРОЈА

 

Све јавне службе које раде на територији града Кикинде представиле су опрему, механизацију и људство на 10. манифестацији Дан јавних служби „Дан хероја“. Догађај, који организује Културни центар Кикинда, намењен је најпре најмлађим суграђанима и има за циљ да приближи рад јавних служби широј јавности.

Марко Марковљев, организатор програма у Културном центру, подсетио је да је на првој манифестацији била присутна само Полицијска управа Кикинда, да би из године у годину догађај попримао све већи облик.

Оно што смо за ових десет година научили, јесте да је ово једна од омиљених дечјих манифестација, јер имају прилику да из прве руке упознају припаднике тих јавних служби, зато што могу да науче да су сви ти људи ту да им на првом месту помогну, и да кад год имају неки проблем могу њима да се обрате – рекао је Марковљев.

У организованим посетама деца свих школа са територије града Кикинде обилазили су постављене штандове полиције, ватрогасаца, улазили у камионе, испробавали опрему. Анастасији (7) и Милици (7) из Нових Козараца највише су се допала полицијска кола, јер како су рекле, желе да постану полицајке када порасту. С друге стране, на њиховог друга Марка највећи утисак оставила је полицијска опрема.

Највише ми се свиђају панцири и кациге. Панцир служи да их сачува кад неко пуца у њих, па да метак не може да погоди стомак– објаснио је Марко.

Члан Градског већа Миливој Лињачки истакао је да је ова манифестација јединствена у Србији.

Суштина је да приближимо рад јавних служби, да деца немају страх од униформе, да виде да су то људи који свакодневно спроводе своје активности на повећању безбедности грађана, затим на чистоћи града и другим стварима које чине наш живот. С обзиром на број деце која су посетила трг овом приликом, можемо рећи да нам је циљ и испуњен – рекао је Лињачки.

Сви посетиоци манифестације могли су да се упознају са радом Полицијске управе Кикинда, Ватрогасног батаљона, Саобраћајне полиције, Граничне полиција, Дома здравља, Хитне помоћи, ЈП „Кикинда“, ЈП „Аутопревоз“ и компаније ФЦЦ. Иако је био најављен долазак Војске Србије и специјалних јединица Министарства унутрашњих послова, они су изостали с овогодишње манифестације због стања приправности које је тренутно на снази у држави.