ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАВЛЕ МАРКОВ НАЈАВИО ПОЧЕТАК РАДОВА НА РЕАЛИЗАЦИЈИ НЕКОЛИКО ПРОЈЕКАТА

  • НОВ ИЗГЛЕД ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА
  • Влада Републике Србије дала зелено светло установљењу Слободне царинске зоне у Кикинди. Долазак трговинског ланца из Немачке, обезбедиће нов имиџ града

 

Градоначелник Кикинде Павле Марков, на конференцији за новинаре у Градскоj кући, обавестио је да ће крајем месеца почети реализација неколико великих пројеката и рекао да се са појединим радовима већ започело. Марков је навео да је монтажа два велика пешачка моста, који ће бити изграђени на простору Старог језера, већ започела.

staro jezero
Старо језеро

У оквиру пројекта на постављању два пешачка моста који ће повезивати Баранду са центром града, планирамо и свеобухватне радове на детаљном уређењу простора Старог језера. Вредност радова износиће око 45 милиона динара – навео је Марков и додао да ће по окончању радова овај део града добити потпуно нов изглед, да ће становницима овог дела Кикинде бити олакшана свакодневница и да ће овај простор добити на живости. Изградњу мостова финансираће локална самоуправа, а Покрајина ће учествовати у делу који се односи на радове уређења, односно чишћења ободних канала Старог језера.

 

Допрема мостова очекује се до краја месеца. Тих дана најављује се и почетак реализације пројекта реконструкције градске пијаце. Радови ће бити обављани фазно и, према речима градоначелника, неће ометати редовно функционисање пијаце.

pozoriste
Народно позориште

Као што је и најављено, Кикинђани ће ускоро моћи да се подиче и изгледом новог улаза у Народно позориште, чија ће изградња такође започети крајем априла. Велелепни фоаје Народног позоришта, према усвојеном идејном решењу, додатно ће украсити један од најлепших тргова у земљи, а посетиоци Позоришта имаће нов угођај приликом посете овом културном здању.

Представнике медија градоначелник је упознао са информацијом да је Републичка влада одобрила установљење Слободне царинске зоне у Кикинди.

Добили смо зелено светло за улазак у Слободну царинску зону од Владе Републике Србије и формално, већ смо за то стекли све услове и радимо на томе да обезбедимо првим фирмама које буду лоциране у Индустријској зони, пословање у систему Слободне зоне – нагласио је Марков и додао да је на тај начин начињен велики корак за наш град у правцу развоја привредног живота и стварању погодних услова за привлачење инвестиција.

lidl

Павле Марков потврдио је да ће се Кикинда наћи међу петнаест градова у Србији у којима ће своје објекте отворити велики трговински ланац „Лидл”. Простор у Блоку Г, између Немањине Светосавске улице, биће опремљен атмосферском канализацијом, што ће озваничити и почетак радова на изградњи великог трговинског центра ове немачке фирме.

Истовремено са другим објектима у Србији, у Кикинди ће бити отворен један од најмодернијих објеката ове врсте – навео је Марков и додао да долазак „Лидла” у великој мери доприноси подизању позитивног имиџа града, јер је познато да ова компанија за своја представништва бира велике и развијеније средине.


„ЗОПАС” ВЕЋ СТИГАО

Најављивани долазак мултинационалне компаније „Зопас”, који се спомињао, уз ограду да ће бити и остварен, постао је више него известан. Наиме, како незванично сазнајемо, јуче је у приватној посети Кикинди био власник међународне индустријске Групе „Зопас” лично Ђанфранко Зопас. Он је, према нашим изворима, обилазећи своје фирме у Румунији, желео и лично да се упозна са градом у којем отвара свој нови, велики погон. Зопас је у пратњи двадесетак сарадника, разговарао са градоначелником Павлом Марковим о почетку рада „Зопаса” у Кикинди. Договори две стране о отварању фабрике у нашем граду, налазе се у финалној фази и ускоро би могао да буде потписан уговор којим ће се озваничити.

Да подсетимо, ова компанија има више десетина хиљада запослених на три континта и снабдева више од половине светског тржишта различитим врстама грејача и један је од најважнијих произвођача компонената за електро индустрију у свету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *