ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПРВЕ ФАБРИКЕ У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

  • „МЕКАФОР” ВЕЋ ПОД КРОВОМ
  • Завршетак изградње очекује се средином јесени, када ће у погонима француског инвеститора почети да ради педесетак Кикинђана

 

mekafor unutra
Мекафор унутра

Француски инвеститор, Компанија „Мекафор”, за чије је погоне камен темељац положен пре три месеца на простору Индустријске зоне, озбиљно је прионуо на посао и већ може да се види спољашни изглед будуће фабрике.

Производња у „Мекафору”, како је најављено, започеће на јесен, а градоначелник Павле Марков, приликом овонедељног обиласка радова на изградњи, изнео је очекивање да ће сви радови бити завршени у планираном року.

pavle mekafor

 

Све договорено се обистињује, изградња се одвија договореним темпом и обављена је половина планираних радова. Надам се да ћемо у октобру, или пре, бити у прилици да и званично отворимо ову фабрику – рекао је градоначелник.

Не желећи да лицитира о томе колико ће радника бити запослено у погонима „Мекафора”, Марков је нагласио да је за њега и Кикинду, важно и само једно ново радно место, а процењује се да ће у почетку, у новој фабрици, посао бити обезбеђен за око 50 Кикинђана, који ће израђивати делове, првенствено, за потребе аутомобилске индустрије.

У кикиндској Радној зони Компанија „Мекафор” купила је за 30 милиона динара 4.800 квадратних метара земљишта, чиме је локална самоуправа практично покрила трошкове изградње Агроиндустријске зоне, а укупна инвестиција износиће око четири милиона евра.


У „ЗОПАСУ” СЕ ВЕЋ РАДИ

Марков је подсетио да је упоредо са изградњом погона „Мекафора”, у току и опремање хале у бившој „Ауто-кући”, где је смештена Компанија „Зопас”. Градоначелник је изразио задовољство темпом и ових радова и навео да је производња у кикиндском „Зопасу” практично већ почела, али да се и даље увозе и инсталирају машине и производне линије, на којима ће радити више стотина Кикинђана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *