ГРАДОНАЧЕЛНИК КИКИНДЕ ОБИШАО РАДОВЕ У СЦ „ЈЕЗЕРО“

  • ОБНОВА СПОРТСКОГ ЦЕНТРА
  • Девет милиона динара, колико је из градског буџета издвојено за санацију затворених базена, представља почетак улагања у  „Језеро“, рекао градоначелник Павле Марков

 

Обилазећи радове на реконструкцији затвореног базена Спортског центра „Језеро“ градоначелник Кикинде Павле Марков рекао је да они представљају само део планираних улагања у овај објекат. Како је објаснио, почели су од базена јер је био небезбедан за коришћење због старости конструкција и неадекватног одржавања у одређеним периодима.

Ово је почетни, важан корак. У средњерочном периоду Спортски центар Језеро имаће квалитетније услове за коришћење, као и могућност организовања великих такмичења. Сви спортисти и репрезентативци моћи ће да користе наш Центар, по чему је некада и био познат – рекао је Марков.

Тренутно се мењају плочице, санира се ивичњак базена и ради се антикорозивна заштита и ојачање металних стубова. Поред тога, чисти се цевовод, мењају се магистралне цеви, дизне, лептир вентили и други радови у техничком постројењу. Завршетак радова очекује се у децембру ове године, када ће полазници школе пливања, пливачи, рониоци, ватерполисти, рекретивци и гости поново моћи да га користе. Средства за ову намену, у висини од око девет милиона динара, обезбеђена су из градског буџета.

Наредне године, према најавама Маркова, биће настављена санација дела крова, мали базен ће бити покривене лед сијалицама, а и дугогодишњи проблем климатизације биће решен.

Спортисти и рекреативци имаће далеко квалитетније услове за коришћење хале. Спортски центар Језеро доживеће једну врсту обнове и моћи ће да се користи у пуном капацитету. Наредне године објавићемо и целокупан план реконструкције свих важних питања овог града, а свакако да Спортски центар „Језеро јесте важно питање свих нас – навео је Марков.

СПОРТСКИ ЦЕНТАР ЈЕЗЕРО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖИЋЕ 40 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА. КРОЗ ОВАЈ КОМПЛЕКС ГОДИШЊЕ ПРОЂЕ ОКО 200.000 ЉУДИ