ГРАДОНАЧЕЛНИК И ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА КАПИТАЛНА

  • УЛАГАЊА ОБИШЛИ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПИЈАЦЕ
  • НОВА ПИЈАЦА ЗА НОВИ ИЗГЛЕД ГРАДА

 

Реконструисана пијаца осликаваће позиивне промене у граду и све оно што је град у претходних неколико година учинио на пољу побољшања комуналне, односно градске инфраструктуре – рекао је градоначелник Кикинде Павле Марков

 

Градоначелик Кикинде Павле Марков и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су јуче градилиште у центру Кикинда, где се тренутно изводе радови на изградњи централне Градске пијаце. Како је у питању обиман пројекат, изградња пијаце ради се фазно и радови у оквиру прве фазе започети су јула ове године, а с обзиром да теку планираном динамиком, очекује се да Ламела 1 буде завршена до краја године. За ову намену издвојено је 50 милиона динара од чега је 35 милиона обезбедила покрајинска Управа за капитална улагања, а остатак Град Кикинда.

Изградња Градске пијаце, према речима Маркова, представља капитални пројекат у Кикинди.

Наш циљ је да покушамо да завршимо и другу фазу идуће године, што сматрам да би био велики успех, а можда и трећу, како бисмо у наредних годину и по дана добили употребљив објекат, достојан једног града. Нова пијаца осликаваће позитивне промене у граду и све оно што је град у претходних неколико година учинио на пољу побољшања комуналне, односно градске инфраструктуре – рекао је градоначелник Кикинде.

Новим изгледом и амбијентом продајног простора продавци и купци добиће боље услове на пијаци и прилазе на сваком продајном месту. Реконструкција пијаце допринеће бољем распореду тезги, допремању робе, рационалнијем коришћењу пијачног простора и бољу хигијену.

Приликом обиласка радова, Недељко Ковачевић истако је да Управа има одличну сарадњу са Кикиндом, те да је у претходних годину и по дана издвојено око 150 милиона динара за различите пројекте.

Препознали смо значај Кикинде као регионалног центра и надамо се да ћемо и убудуће имати тако добру сарадњу, да ћемо наставити са озбиљним улагањима у Кикинду, првенствено у завршетак ове градске пијаце – рекао је директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

Поред обиласка радова на изградњ пијаце, градоначелник и директор Управе разговор су наставили на радном састанку, где је било речи о наредним улагањима. Покрајинској Управи за капитална улагања градови и општине већ су почели да дотављају пројекте за наредну годину. Према речима Ковачевића, Град Кикинда доставио је око 20 актуелних пројеката, а средства ће бити обезбеђена у складу са буџетом Управе за наредну годину. Он је изразио наду да ће потребе Кикинђана бити задовољене.


ПРВА ФАЗА

Радови у првој фази подразумевали су рушење старе управне зграде, рибарнице и магацина. Ламела 1 представљаће функционалну целину орјентисану ка Улици Војводе Путника, која се састоји од четири локала, техничких просторија и четири спољашња продајна бокса. Следећа фаза, која је и најобимнија,требало би да почне наредне године, а она подразумева изградњу Ламеле 2 која се састоји од четири локала, јавног тоалета, степеништа и лифта, као и 29 спољашњих продајних боксова. У последњој фази градиће се Ламела 3, која обухвата два локала, млечну пијацу у приземљу и пословне просторије управе пијаце на спрату.