ГРАЂАНИ И ПОЛИЦИЈА У ИСТОМ СТРОЈУ

  • МАНИФЕСТАЦИЈОМ НА ТРГУ, ОБЕЛЕЖЕН ДАН МИНИСТАРСТВА, СЛАВА И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

 

У склопу обележавања Дана Министарства, Славе и Дана полиције Полицијска управа у Кикинди у сарадњи са Градском управом, организовала је у понедељак, на Тргу, манифестацију на којој је предствљен рад Министарства и Полицијске управе Кикинда, спремност и обученост полицијских службеника у обављању редовних и ванредних полицијских послова. Овом пригодом обављено је свечано полагање заклетве 65 новопримљених полицијских службеника, примопредаја донације Града Кикинда, као и пригодан културно-уметнички програм.

На Градском тргу била су изложена возила, наоружање и опрема коју користе полицијски службеници приликом извршавања редовних и ванредних послова, као и штандови са промотивним материјалом.

Скуп је отворио заменик начелника ПУ Кикинда Велимир Барбулов сумирајући активности и остварене резултате у последњих годину дана. Он је истакао да се рад кикиндске полиције у претходном периоду базирао на заштити имовине и лица, активности у борби против тероризма и очувању укупне безбедности на подручју Управе. Барбулов је истакао да се по општим показатељима стање безбедности у том периоду може сматрати – повољним и да је само у прошлој години за трећину смањен број прекршаја из области јавног реда и мира.

Гост манифестације био је помоћник директора Полиције Звездан Радојковић. Радојковић је нагласио да Кикинда представља средину у којој је остварен највиши ниво сарадње између полиције и локалне самоуправе. Похваливши овај пример, он је оценио да из укупног садејства две институције највећу корист имају грађани, чија је сигурност због тога подигнута на виши ниво.

Градоначелник Кикинде Павле Марков нагласио је да тесна сарадња града и МУП-а траје већ три године

Сваке године локална самоуправа издваја средства која се мере милионима у циљу да се помогне рад полиције. То ћемо чинити и у будућности и део оног што успемо да уштедимо, биће улаган у полицију. Морам да подсетим да полицијски посао није нимало лак. Припадници полиције раде даноноћно, у не баш сјајним условима, али остварена је безбедност на завидном нивоу, на чему смо им захвални – рекао је Марков пожелевши свим припадницима снага безбедности пуно среће у даљем раду.

Начелник ПУ Кикинда Драган Јовић, који наредног месеца одлази у у пензију, истакао је да остварени резултати на сузбијању трговине наркотицима, откривању привредног криминала, значајног смањења броја почињених кривичних дела и саобраћајних и других прекршаја, сврставају кикиндску управу у сам врх по успешности у држави.

Програм прославе обиловао је показним вежбама припадника Интервентне јединице, којима је руководио заменик командира Полиције Павле Рајков.

Истог дана у сали Културног центра одржана је трибина у организацији Савета за безбедност града на тему „Како заштити своју имовину“.

 

ПОЛАГАЊЕ ЗАКЛЕТВЕ

 

У оквиру манифестације на Градском тргу, свечану заклетву положило је нових 65 службеника МУП-а. Младе полицајке и полицајци обавезали су се на оданост правилима службе, уз громогласан повик „Живела Србија!“. Они ће убрзо бити распоређени у станице које покрива Полицијска управа Кикинда, чиме ће покривеност људством, али и свеопшта безбедност на овдашњем терену бити значајно унапређена. Попуњеност је тренутно са 51, подигнута на 75 одсто.

 

 

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ГРАДА ПОЛИЦИЈИ

Са праксом помоћи Полицијској управи у бољој опремљености, коју локална самоуправа спроводи већ неколико година уназад, није се стало. Приликом обележавања дана ове службе, градоначелник Павле Марков уручио је начелнику Драгану Јовићу досад највреднији поклон. Два нова теренска возила марке „дачија дастер”, купљена средствима Града, користиће Саобраћајна полиција, а обезбеђено је и 10 нових панцирних прслука. На најновијој донацији и успешној досадашњој сарадњи, градоначелнику jе захвалио начелник Јовић.

 

ДОГАЂАЈ УЛЕПШАЛИ „ЧУПЕРЦИ“

Малишани из хора „Чуперак“ поново су украсили један овдашњи догађај. Након што су отпевали песму са ангажованим текстом о трговини људима, потрчали су у загрљај кикиндским полицајцима постројеним на Тргу. Поред њих, химну „Боже правде“ на свечаности извели су чланови хора „Корнелије Станковић“.