ГОДИНУ ДАНА РАДА КИКИНДСКОГ ПОГОНА КОМПАНИЈЕ „ТИСА АУТОМОТИВ“

  • НОВА ЛИНИЈА, ВИШЕ ЗАПОСЛЕНИХ
  • Отварањем нове линије биће запослено још 30 радника у колективу који већ ангажује око 1000 Кикинђана. Локална самоуправа биће сигуран партнер привредницима, нагласио приликом посете градоначелник Никола Лукач

 

Компанија „Тиса aутомотив“ отворила је погон у Кикинди пре годину дана са 160 радних места, а посао у овој фабрици данас има око 1000 суграђана. Упркос кризи изазваној пандемијом, менаџмент фирме успео је да очува радна места, здравље запослених, па и да отвори нову линију почетком ове недеље.

Захваљујући купцима који одлично раде свој посао, и имају обезбеђено тржиште, ми имамо наруџбине које се и увећавају. Отварањем нове линије, увећали смо број запослених. Овај производ захтева екипу од 45 људи и поједине запослене из Банатске Тополе и Башаида који раде у другом погону преместићемо овде, док ћемо примити око 30 новозапослених. То значи да ћемо некима олакшати путовање до посла, док ћемо другима обезбедити радно место – рекао је Радован Игњатов, заменик генералног директора компаније „Тиса aутомотив“.

У кикиндском погону „Тисе aутомотивa“ готово од почетка ради и Миланка Симанић. Према њеним речима, посао није тежак, брзо се учи, а њено радно место је за таблом, где развлачи и позиционира проводнике. Како је рекла, поприлично је задовољна послом, као и зарадом.

С обзиром на број запослених, ова компанија предстваља један од најзначајнијих привредних субјеката на територији Кикинде. Поводом обележавања прве године пословања у нашем граду, погон компаније посетио је и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– „Тиса aутомотив је фирма која напредује. Обиласком погона уверио сам се да је безбедност на раду на високом нивоу, да су људи задовољни послом и зарадом. Град Кикинда ће увек бити партнер привредницима и овим смо отворили ново поглавље у сарадњи. Честитам им прву годину рада и верујем да ће менаџмент компаније остварити још боље услове рада својим запосленима – истакао је Лукач.

„Тиса aутомотив“ је мађарска компанија, а у Србији послује већ шест година. Тренутно има око 2.300 запослених, који раде у погонима у Сенти, Бечеју и Кикинди.