ЕКИПА БИ-БИ-СИ-ЈА ПРАВИ ЈОШ ЈЕДАН СЕРИЈАЛ О ЗИМОВАЛИШТУ УШАРА НА ТРГУ

  • ПРИЧА ИЗ КИКИНДЕ ЗАНИМЉИВА ЦЕЛОМ СВЕТУ
  • Документарне серијале ове британске ТВ-куће гледа пола милијарде људи широм планете. Градоначелник Павле Марков позвао представнике Би-би-си-ја да поново посете Кикинду

 

 

Екипа једне од највећих медијских кућа на свету, британског Би-би-си-ја, прошле недеље је у Кикинди снимала наставак серијала о совама ушарама и њиховом омиљеном урбаном зимовалишту на планети.

Тим поводом, Ушу Амин, помоћницу продуцента, и Милана Ружића, председника Друштва за проучавање и заштиту птица, примио је градоначелник Павле Марков. Он је истакао да је ће наш град бити у емисији у којој ће бити представљени Њујорк, Рим, Амстердам.

Имамо још доста тога да понудимо као град и са представницима Би-би-си-ја разговарао сам о томе. Наша жеља је да нам опет буду драги гости јер њихове серијале гледа око пола милијарде људи. За разлику од 2015. године када су снимане само сове, сада ће главни актери серијала бити Кикинђани. Због сова у наш град долазе медији, истраживачи, заљубљеници природе, студенти који преносе леп глас о нашој средини као највећем зимовалишту сова ушара– рекао је Марков.

На гостопримству и великој помоћи Градске управе приликом снимања захвалио је Милан Ружић.

За свега четири дана екипа из Енглеске дошла је до квалитетеног материјала који ће моћи да искористе. Сова ове године има мање у како ја то волим да кажем, природном резервату, који је уједно и центар града. То не треба да брине Кикинђане. Зима је топла и немају потребу да долазе у градску средину за храном. То је показало бројање птица које смо организовали јер је и у другим местима ситуација слична. Ово је за Кикинду веома значајно јер не треба пуно тога урадити како би максимално развили еко-туризам, најбржу растући грану туризма у свету – напоменуо је Ружић.

Градска управа ће у сарадњи са Друштвом за заштиту и проучавање птица, а уз помоћ партнера из Србије радити на томе да развије туристичку понуду која се односи на сове утине.