У НЕДЕЉИ МОБИЛНОСТИ ПРОМОВИСАЛИ ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА

  • БИЦИКЛИМА ДО РУМУНИЈЕ И НАЗАД

 

У оквиру Европске недеље мобилности – Дан без аутомобила, Кикинђани су, у суботу, трећу годину заредом обележили рекреативном бициклистичком туром до румунског места Комлуш Маре. Бицклистички караван окупио је више од 100 суграђана, рекао је Саша Танацков, члан Градског већа.

Ове године било је више пријављених него претходне две, тако да се рекреативној вожњи одазвало 130 Кикинђана. Циљ акције јесте да укажемо колико је важан здрав начин живота. Уједно ово је прилика да укажемо на могућности прекограничне сарадње са нама блиским и суседним местима – рекао је Танацков.

Новина ове године је да су се прикључили и становници Жомбоља који су се са Кикинђанима сусрели у Комлуш Мареу. Организатор овог догађаја били су Секретаријат за заштиту животне средине и Секретаријат за локални економски развој и промоцију.

karavan 2

Најмлађи учесник бициклистичког каравана био је тринаестогодишњак, а учествовали су и старији од 60 година.

„Паметна и одржива мобилност, улагање у Европу” мото је овогодишње Европске недеље мобилности. У оба правца бициклисти су прешли 28 километара, а за све учеснике били су обезбеђени флуоросцентни прслуци, освежење и ужина, полицијска и медицинска пратња, као и сервис за поправку бицикала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *