У КИКИНДИ И НА СЕЛИМА 14 ОГРАНАКА „АПОТЕКЕ ЦВЕЈИЋ“

  • СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ И МОДЕРНОГ

Здравствена установа „Апотека Цвејић“, у облику у коме данас постоји, почела је са радом 2008. године. Корак по корак, пажљиво се гради бренд ове здравствене установе стављајући у фокус задовољство пацијената и осталих корисника. Захваљујући стручном и успешном тиму фармацеута, који стоји иза Апотеке Цвејић, ова здравствена установа успева да се на великом тржишту избори за поверење пацијената које је на првом месту. Апотеке Цвејић данас чини модеран ланац од 36 огранака апотека распрострањених на територији Војводине. Пратећи модерне трендове ова установа омогућава свим корисницима да на једном месту пронађу све што им је потребно од лекова преко медицинских средстава, дијететских суплемената до козметике.

Оно што Апотеку Цвејић издваја на тржишту је богата породична традција коју је је започео још давне 1888. године Душан Цвејић отворивши прву приватну апотеку у Черевићу, селу смештеном у Срему, на обали Дунава, а у подножју Фрушке горе. Он је био један од првих школованих фармацеута у овим крајевима. Фармацију је завршио у Загребу и припадао је трећој генерацији студената. Након завршетка и одрађене праксе, дозволу за отварање и руковођење „јавне љекарне“ у Черевићу је добио од Владе Загреба која му је издала и декрет. Апотеку је отворио у породичној кући, а то је била и прва сеоска апотека у Војводини и звала се „Код Светог духа”. Фармацеут мр Душан Цвејић провео је укупно 58 година у овој професији, а од тога 49 година као апотекар у Черевићу.

Душанов син Богдан, наставио је очевим стопама и черевићку апотеку водио до 1949. године, када она постаје „народна“, а он до пензије њен управник.

Породичну традицију даље наставља његов унук мр пх Богдан Цвејић који је рођен 1977. године, садашњи власник модерног ланца „Апотека Цвејић“. Завршио је фармацеутски факултет у Београду и наставио тамо где су његов прадеда Душан и деда Богдан стали. После више од 120 година обновио је рад најстарије сеоске апотеке у Војводини која данас прати корак савремених токова у фармацији.

У Кикинди је већ отворено свих пет апотека, као и апотеке у Мокрину, Банатском Великом Селу и Руском Селу. У најскоријем времену, испоставе ће бити отворене и у свим осталим сеоским месним заједницама. У овој установи радиће око 35 запослених, у највећем делу – ранијих радника „Апотеке Кикинда“, али и великог броја фармацеута којима је ово прво запослење.

ЈЕДНА- ДЕЖУРНА
Захваљујући „Апотеци Цвејић“, грађани Кикинде поново су у прилици да набаве лекове и ноћу. Ноћна дежурства организована су у објекту у Галадској. Лекови се издају и на рецепт, уз промотивни попуст од седам одсто. Уведене су и поклон-картице, код којих се остварује вредност од 200 динара, након 10 купљених медикамената.