СРЕЋНА СРПСКА НОВА ГОДИНА

  • ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ РАТНИХ ВЕТЕРАНА

Чланови Удружења „Српски ратни ветерани Kикинда“ уприличили су доделу новогодишњих пакетића деци ратних ветерана. Том приликом, а поводом прославе Нове године по Јулијанском календару, у Народном позоришту окупило се око 150 деце. Жеља организатора, према речима председника Скупштине Удружења Владимира Радојчића, је поштовање примарног циља „Српских ратних ветерана“.

Наше Удуржење једно је од најбројнијих у граду. Имамо преко хиљаду чланова. Циљ нам је да се боримо за поштовање статуса ратног ветерана у нашем друштву, као и да њихова деца добију пакетић и имају осећај новогодишњих празника. Посебно је симболично то што их додељујемо за Српску Нову годину – рекао је Радојчић и додао да пакетиће представљају донацију хуманитарне организације „Банка хране“ из Београда и компаније „Хенкел“.

Пре поделе пакетића, глумци „Дах тетра“ извели су представу  „Најбољи пријатељи заувек“, за коју је текст и режију урадио недавно преминули Данчика Ђукичин. Kако је рекла глумица Светлана Kрнета представу су одиграли у част Ђукичина, који је и основао „Дах тетар“.