ПРАЗНИК РАДА ИСПУНИО КИКИНДСКА ИЗЛЕТИШТА

  • ПРВОМАЈСКО ШАРЕНИЛО

 

Лепо време пре и током 1. маја млади су искористили да кампују на Симићеовом салашу. На овом, за Кикинђане омиљеном излетишту, све је било припремљено за првомајски уранак. Покошена је трава, урађен третман против крпеља и комараца, а Компанија ФЦЦ у сарадњи са локалном самуправом поставила је велике контејнере за одлагање отпада.

Млади су организовано камповали на овом месту неколико дана пре 1. маја. Дружили су се уз музику, неизбежан роштиљ и пиће, а на сам празник рада, камперима су се придружиле бројне породице и пријатељи. Гиманзијалце је на ово излетиште трактором довезао другар из разреда Милош Падејчев.

Мој предлог да овде кампујемо сви су радо прихватили. Долазио сам са родитељима на ово место када сам био млађи, тако да сам наговорио другаре из разреда да проведемо више дана у природи – каже Падејчев.

Осим на Симићевом салашу, роштиљања је било и на Старом језеру, Водицама, окупљали су се и на Пескари и на викендицама у околини Кикинде.

Највећа гужва и ове године била је у луна-парку „Казагранде“ из Београда који је на потесу кванташа био доступан седам дана. Деца и млади уживали су у вожњама на рингишпилима, ролекостеру, шкорпиону, лопатама на води, хали-галију, возићима, аутићима, а најпопуларнији су били аутомобили на сударање.

На тезгама је било за сваког понешто: слаткиши, oдећа, храна, играчке у чему су највише уживала деца.