ОДРЖАНА ВРХУНСКА КИНОЛОШКА ИЗЛОЖБА НА ТЕРЕНИМА СЦ „ЈЕЗЕРО“ У КИКИНДИ

  • ИЗБОР ЗА МИС ЧЕТВОРОНОШЦА
  • Више од 290 одгајивача представило 265 пaса, 82 расе. Најлепши стафорд и далматинац

 

У организацији Кинолошког друштва „Кикинда”, а уз помоћ Градске управе и донатора, одржана је Национална изложба паса свих раса ЦАЦ 2017. Љубитељи паса, њих неколико стотина из Србије, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, могли су да уживају у лепом првоаприлском времену на отвореним теренима СЦ „Језеро”, заједно са својим љубимцима. А било је 265 четвороношца, представника 82 расе, који су се надметали у лепоти и грациозном ходу пред строгим, али правичним жиријем. Довело их је више од 290 одгајивача.

Најзаступљенији су били стафордски теријери, ротвајлери, немачки овчари, пудле… Такмичили су се у више категорија, а подељени у групе младих паса (од девет до 18 месеци) и зрелих. За укупног победника у групи младих паса проглашен је пас из Мађарске, расе далматинац, друга је женка ротвајлер, а авганистански хрт- трећи.

У групи зрелих паса победу је однео такође пас из Мађарске, расе стафордски теријер, други је ротвајлер из Београда, а немачки овчар трећи.

Специфично за овогодишњу изложбу била је и нова раса која се по први пут појавила на такмичењу. „Чобанез романез де Буковина”, како је названа ова раса овчара, имала је свог представника чији је власник, Кикинђанин, недавно купио у суседној држави.

Председник кикиндског кинолошког друштва Милан Белић захвалио jе на помоћи Градској управи, као и СЦ „Језеро” на уступању отворених терена за одржавање ове, све веће манифестације. На изложби је подељено 124 пехара и већи број пригодних награда.


СЛЕДЕЋА- ЈУБИЛАРНА

Отварајући изложбу, градоначелник Павле Марков рекао је да ће наредна, јубиларна 30. изложба, бити један од значајнијих догађаја на календару локалних манифестација у 2017. години. Градоначелник је поручио свим родитељима да набаве псе за кућне љубимце, како би њихова деца имала квалитетније одрастање.