„ЛЕ БЕЛИЕР“ ЗАВРШИО ФАБРИКУ ВРЕДНУ 7,5 МИЛИОНА ЕВРА

  • ПОГОНИ ЗА БУДУЋНОСТ
  • Директор „Ле Белиера“ Жан Себастијан Акс каже да ће производња у новом погону започети у јуну и најавио нова запошљавања

 

Фабрика „Ле Белиер“ крајем прошле године организовала је сајам запошљавања јер ће ове године запослити још 150 радника који ће бити запослени у новом погону. Изградња нове фабрике која се налази тик поред постојеће у кругу „Ливнице“ највећа је инвестиција Групе „Ле Белиер“ која ове године прославља 15 година пословања у Кикинди, изјавио је директор кикиндског „Ле Белиера“ Жан Себастијан Акс.

Производња у новој хали почеће у јуну. Реч је о погону за машинску обраду и ово је први погон у Србији који ће се бавити производњом алуминијумских одливака – рекао је Акс.

Већ почетком следећег месеца у фабрици ће почети да ради нових 50 радника, а до краја године још 100. Како каже директор „Ле Белиера“, запошљавају се и квалификовани и неквалификовани радници, инжењери, техничари. Како је фирма стопроцентно извозно оријентисана, а план је да се производња подигне на виши ниво за то је потребна радна снага.

 

У градњу новог погона уложено је 6.000.000 евра и ту није крај. До краја године у нову халу планирамо да уложимо још 1.500.000 евра. Исто тако не запостављамо ни погон у ком већ радимо. У старој фабрици очекујем да ћемо инвестирати у опрему за ливење – закључио је Жан Себастијан Акс.

„Ле Белиер“ Кикинда је српско-француска компанија чија је превасходна делатност ливење алуминијумских одливака за светску аутомобилску индустрију. Неки од корисника су компаније „Рено“, „Пежо“, „Ситроен“, „Конгсберг“, „Итон“. Група „Ле Белиер“ има своје седиште у Француској, а филијале има у Мађарској, Кини и Мексику. У овим фабрикама ради укупно 4.000 радника, који светску аутомобилску индустрију снабдевају деловима за кочионе системе, турбо и шасијама од алуминијума.