ДР ВЕЉКОВИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ

  • ЗАХВАЛНОСТ ЗА НЕПРЕСТАНУ БОРБУ
  • Интерниста кардиолог др Ненад Вељковић један је од медицинских радника који су више од годину дана у првој линији одбране од короне

 

Градоначелник Kикинде Никола Лукач уручио је захвалницу за пожртвовање у очувању здравља грађана Kикинде др Ненаду Вељковићу, интернисти кардиологу. Др Вељковић један је од медицинских радника који су већ више од годину дана у првом реду одбране од вируса корона у Општој болници Kикинда. Добијено призање од Града Kикинде, како је рекао добитник, представља подстрек за даљи рад.

Свакако да је значајно да неко препозна наш труд, рад и залагње у борби против вируса корона. У Kикинди сам већ 12 година, основао сам породицу овде. Недавно сам завршио субспецијализацију из кардиологије и остајем да радим у болници. Упоредо са борбом против вируса корона морао сам да приведем крају субспецијализацију, што је био још један изазов. Имао сам велику подршку породице на чему сам им захвалан –нагласио је др Вељковић, који је и добитник златне медаље за заслуге у борби против ковида, а признање му је уручио председник Србије Александар Вучић поводом Дана државности.

Приликом уручења захвалнице, градоначелник Kикинде Никола Лукач захвалио је др Вељковићу, као и свим медицинским и немедицинским радницима који се свакодневно више од годину дана боре против вируса корона и своје радне сате проводе у црвеној зони. – Kада знамо да су се лекари борили и још увек се боре за сваког грађанина Kикинде, као што то чини др Ненад Вељковић, онда можемо да изразимо само велико поштовање и захвалност. Сигуран сам да ће се и остали здравствени радници и немедицинско особље који учествују у борби препознати да је ова награда како за др Вељковића, тако и за све њих, који се максимално и пожртвовано боре за живот и здравље суграђана – рекао је Лукач.

Др Вељковић и Лукач су у претходним месецима прележали ковид-19, а потом се и вакцинисали. Обојица су позвала грађане да се вакцинишу и придржавају свих прописаних мера уз напомену да је то једини начин да се пандемија заустави.