ДОДЕЉЕНО 128 ПАКЕТА „БЕБИ КЛУБА“ ЗА НАЈМЛАЂЕ

  • БРИГА ЗА ПОТМСТВО

 

Додела пакета бебама рођеним током последња два месеца прошле и прва два месеца 2019. године уприличена је јуче (среда) у Градској кући. Мултифункционалне столице, основну беби-опрему добило је 128 новорођених беба. Родитељи су поздравили ову акцију, због, како су рекли, помоћи кућном буџету, али и указане пажње. Слађана Косаренко Станаћев, мајка четворомесечног Деспота, сматра да је ова акција Градске управе значајна.

Столица коју смо добили нама више представља знак пажње. Једну столицу имамо већ, старија ћерка је добила – рекла је она и захвалила Градској управи на добијеном поклону. У домаћинству Оторан, мултуфункционалну столицу моћи ће да користи, сада четворомесечна Емилија.

Столица је велика помоћ деци и мајкама. Помоћи ће нам много, јер данас родитељима треба много финансија у одгајању детета – рекла је Наташа Оторан, Емилијина мама.

Бебама и родитељма поклоне је уручио градоначелник Кикинде Павле Марков, који је том приликом истакао да се Град у оквиру акције „Беби клуба“ годинама уназад труди да покаже пажњу.

Трудимо се да пакети које додељујемо, пре свега буду корисни, да служе и неколико година. Ту пре свега мислим на мултифункционалне столице. Наш задатак је да створимо боље услове, лепши и бољи град за живот и одрастање. Морамо да мислимо на будућност. Све што радимо је у циљу да када они стасају, нас овде замене и наставе да воде овај град – рекао је Марков.

Акција подела пакета у оквиру „Беби клуба“ представља једну од мера популационе политике, коју спроводи Градска управа града Кикинде.