ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О КУПОВИНИ СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА

  • СКУЋИЛО СЕ 12 ПОРОДИЦА
  • За 12 породица избеглих током деведесетих из Босне и Херцеговине и Хрватске, обезбеђена бесповратна средства за куповину кућа са окућницом. – Ово је начин да помогнемо у решавању судбина људи који су у несрећним околностима дошли у наш град – рекао градоначелник Кикинде Павле Марков приликом доделе уговора

 

 

За 12 избеглих и расељених породица, које су деведестих дошле у Кикинду и овде и остале, Град Кикинда и Комесаријат за избеглице и миграције обезбедили су куће. Кроз регионални стамбени програм средства за куповину сеоских кућа са окућницом су бесповратна, а током ове године укупно 105 породица трајно ће решити своја стамбена питања.

Уговоре је уторак доделио градоначелник Павле Марков који је истакао да је Градска управа ту да помогне у решавању овако важних проблема.

Уговоре о додели средстава добило је 12 најугроженијих избегличких породица. Они ће на овај начин бити стамебно збринути и решиће велики проблем као што је добијање крова над главом. Ово је начин да помогнемо у решавању судбина људи који су у несрећним околностима стигли у наш град и ту решили да остану, тако да све ове породице имају пребавалиште у Кикинди. Надам се да ћемо путем Регионалног стамбеног програма решити сваки појединачни проблем јер наши суграђани треба да имају добре услове за живот – рекао је Марков.

Уговор о додели куће потписао је и Предраг Михајловић (45) који је живео у Кикинди од момента када је избегао из Босанског Грахова.

Супруга, син и ја купили смо кућу у Накову. Чим завршимо формалности око потписивања уговора, уселићемо се у наш дом. Годинама већ конкуришемо и коначно нам се срећа осмехнула. Хвала свима у Градској управи на челу са градоначелником Павлом Марковим и запосленима у Комесеријату за избеглице – казао је Михајловић.

Драгана Остојић (40) није могла да сакрије своју срећу. После 1991. године када је напустила родни Кључ поново има своје огњиште.

Заједно са родитељима, дедом и сестром дошли смо код рођака у Мокрин и ту смо и остали. Самохрана сам мајка и нема веће среће за мене и моје дете што смо добили кров над главом – са осмехом на лицу истакла је Драгана Остојић.

Свака породица за куповину куће добила је 9.500 евра, док им је додељено и 1.500 евра за куповину намештаја или беле технике.