ДОДЕЉЕНЕ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА ГИМНАЗИЈЕ

Свечаном доделом Вукових диплома најбољим ученицима у генерацији као и похвалница, прошлог петка у Гимназији „Душан Васиљев” су се опростили од ученика четвртог разреда. Како је навео директор кикиндске гимназије Љубомир Замуровић, одлазећа генерација ће свима у школи остати у сећању као генерација која је своју школу представљала високим успесима на такмичењима, што ће и убудуће школу промовисати на прави начин.

Леп је осећај испратити овакву генерацију. Из генерације у генерацију нам долазе деца која јесу будући академски грађани и која ће водити овај град и државу и који ће нас представљати свуда у свету. Били су јако вредни, има 25 вуковаца, а укупно је награђено око 30 ђака пошто поред вуковаца, има доста и носилаца специјалних диплома коју су остварили успехе на разним пољима– истакао је Љубомир Замуровић на свечаној додели.

Том прилком поред диплома, најбољи ученици добили су и вредне поклоне који би требало да им олакшају школовање убудуће. Том приликом ученици генерације Јовани Иветић уручени су лаптоп и књига. Она је истакла да јој титула ученика генерације много значи, нарочито јер такав успех захтева доста одрицања током школовања.

Овом успеху су допринели успеси на такмичењима, пре свега они из српског, али и осталих језика – рекла је Јована Иветић и навела да планира да упише српски језик са компаратистиком, те да ће јој стечени резултати на такмичењима као и Вукова диплома помоћи утолико што ће бити ослобођена пријемног испита за факултет.

Поред ученика генерације, проглашен је и математичар генерације Филип Блашковић коме је такође припала вредна награда као ученику који је школи донео признања са Државног такмичења из математике, али и са осталих значајних такмичења.

За спортисткињу генерације проглашена је Невена Грубишић, иначе џудисткиња, која је са такмичења у школи донела бронзу са олимпијаде и злато са школских такмичења. Како планира да се и у будућности посвети овој дисциплини, она је од школе добила професионални кимоно.

Ове године, Гимназију „Душан Васиљев” завршило је 120 ученика., a интересовање за гимназију из године у годину расте међу ученицима основних школа, а директор кикиндске гимназије изразио је наду да ће и убудуће бити довољан број места.

Тиме што расте интересовање, повећава се и кавлитет уписаних ученика, а тиме и наставе – закључио је Замуровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *