ДАНАС И ЗВАНИЧНО УСТАНОВЉЕН СИСТЕМ НАПЛАТЕ ПАРКИНГ МЕСТА У ШИРЕМ ЦЕНТРУ ГРАДА

  • ПОЧЕЛА НАПЛАТА ПАРКИНГА
  • Цена за црвену зону је 34,5, за жуту 23, а целодневно паркирање је 115 динара. Доплатна карта са 1.200 снижена на 300 динара. Начин плаћања остао исти

 

Јавно предузеће „Кикинда” од 1. септембра преузело је делатност управљања паркингом у граду, а наплата паркинг места почела је данас. Руководилац паркинга у ЈП „Кикинда” Владо Родић каже да сви корисници који данас буду у зони паркирања већ ујутро у седам сати морају платити паркинг место, што је омогућено слањем СМС поруке или куповином карте за паркинг на киосцима.

Мора се обратити пажња на то да приликом куцања поруке нема размака, звездица или било ког другог знака. Регистарска ознака куца се као једна реч јер у супротном порука неће бити прослеђена оператеру да је паркинг за возило плаћен– напомиње Родић.

Службеници ће контролисати наплату паркинга од седам до 21 сат сваког радог дана, а суботом до 15. У служби паркинга ЈП „Кикинда” запослено је 12 људи, од којих је девет контролора. Уколико грађани забораве да уплате паркинг неће бити посебних санкција у првом периоду.

furundzic

Грађани који живе у зони паркирања, а имају возило, да би остварили могућност повлашћеног паркирања неопходно је да се јаве паркинг служби. Сви ови грађани имају право на повлашћено паркирање, али само за једно возило – напомиње наш саговорник.

Правна лица имају право на повлашћено паркирање за три возила, а како би га остварили, неопходно је да доставе решење из АПР-а и доказ о власништву или закупу локала. Време толеранције је 15 минута.

Уколико ни након 15 минута није уплаћено коришћење паркинга, тада се пише доплатна карта која је одлуком градоначелника са 1.200 динара, колико је износила док је наплату паркинга водила фирма „Метропаркинг  север”, умањена на само 300 динара– каже Родић и додаје да се паук возило налази у лошем стању и неће се користити у првом периоду. Када поново буде на терену, ово возило ће уклањати аутомобиле искључиво уз налог саобраћајне полиције. Возила се могу уклањати са резервисаних паркинг места, као и са заједничких такси стајалишта.

У Кикинди има 1.186 места и у току је њихово поновно обележавање. Део паркинг места која је неопходно санирати налазе при крају Доситејеве улице и на углу улица Војводе Путника и Бранка Радичевића.

За рекламације задужена је Паркинг служба ЈП „Кикинда” која се налази на адреси Бранка Радичевића 8, у пијачној управи.


НАЈСАВРЕМЕНИЈИ СИСТЕМ

Директори ЈП „Кикинда” и ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад Данило Фурунџић и Стеван Лугоња потписали су Уговор о примени система контроле и наплате СМС-ом. Реч је о најсавременијем СМС систему који се примењује у 26 градова Србије.

Уговор је, како су потписници навели, потврда квалитета и стабилности система наплате и контроле коју примењује новосадска фирма.

Менаџмент ЈП „Кикинда” учинио је сигуран корак да се овакав систем наплате и контроле уведе и у Граду Кикинди, чиме показујемо да ћемо на озбиљан начин приступити решавању проблема паркирања – рекао је директор ЈП „Кикинда” Данило Фурунџић.

БРОЈЕВИ И ЦЕНЕ ОСТАЛИ ИСТИ

Бројеви на који се могу послати СМС поруке су 9231 за прву, 9232 за другу и 9233 за целодневно паркирање. Цена за црвену зону је 34,5, за жуту 23, а целодневно паркирање је 115 динара. Систем слања порука остао је исти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *