Болница добила нови апарат за одређивање капацитета плућа

Општој болници у Кикинди дониран је нови апарат за спирометрију који ће омогућити бољу дијагнозу плужних болести. Уређај је донирала Компанија „ДМ – дрогерие маркт” која је у мају покренула иницијативу под називом „Заједно једни за друге” током које су удружења, установе и локалне самоуправе путем интернета предлагале друштвено-корисни пројекат. Жири у којем су били представници Компаније и сппољни сарадници одлучивао је о победнику

До краја августа прикупљамо средства тако што грађани куповином било ког производа у нашим продавницама донирају динар за ову иницијативу. До сада смо донирали вагу за бебе суботичкој Болници, тако да нам је велико задовољство што је кикиндска Болница један од наших победника – рекла је Ива Чепић из Компаније „ДМ”.

spirometar_
Спирометар

У нашој Боленици забележен је веи број оболелих од хроничних болести плућа, тако да ће апарат за спирометрију умногоме помоћи у откривању опструктвних болести.

Захвалила бих Комапнији „ДМ” на овој акцији јер ће нам апарат јако пуно значити. Осим за постављање дијагнозе и за бољу терпаију. Апарат који имамо је старији и није поуздан. Апарат служи за одређивање капацитета плућа  – истакла је др Драгана Кљајић Борић, начелница Одељена за пнеумофизиологију.

У овом моменту Општој болници најпотребнији је ЦТ апарат којем ове године истуче ресурс и неће моћи више да се попоравља, додао је др Јован Јаконић, помоћник директора Опште болнице. Осим тог неопходан је нови рентген јер постојећи датира из 1982. године и истиче му рок трајања.

У „ДМ” си се захвалили купцима без којих би ова акција била неостварива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *