БЕЗ ЦЕНЗУСА – САМО ПРОСТА ВЕЋИНА

  • НАЈВИШЕ КАНДИДАТА ЗА КНЕЗА У МОКРИНУ , НАЈМАЊЕ У ИЂОШУ

 

На изборима за председнике месних заједница учествоваће 18 кандидата који су изборној комисији поднели кандидатуру. На овим изборима кандидате су могли да предлажу политичке странке и групе грађана, рекао је Жива Кнежевић, председник Комисије за припрему и организацију избора у месним заједницама.

По два кандидата биће у седам месних заједница, а у по једној имамо три и једног кандидата. Једина странка која у свим местима има кандидате је Српска напредна странка, Савез војвођанских Мађара има представнике у три села, а Српска радикална странка има три кандидата – навео је Кнежевић.

На селима ће бити збирне листе тако да ће у Мокрину бити три имена Живко Угреновић (СНС), Миле Белош (СРС) и Ненад Чавић (ГГ). У Банатском Великом Селу кандидати су Гојко Родић( СНС) и Ратко Милаковић (ГГ),у Новим Козарцима Драгољуб Ћосић (СНС) и Драган Стјепановић (СРС),у Руском Селу Душан Марјановић (СНС) и Јудит Ердег (СВМ), у Накову су Милан Мајсторовић (СНС) и Славко Иветић (ГГ), у Башаиду су Бојан Микалачки (СНС) и Зоран Петровић (ГГ), у Сајану су Миленко Васиљевић (СНС) и Золтан Тот (СВМ), у Банатској Тополи су Недељко Цимеша (СНС) и Атила Ленард (СВМ) у Иђошу је кандидат Миодраг Команов (СНС). Од актуелних в.д. председника, једино су се поново кандидовали Зоран Петровић, Недељко Цимеша и Гојко Родић.

Избори ће бити одржани у недељу 17. децембра. На 25 бирачких места право гласа има 17.800 кандидата – изјавио је Жива Кнежевић.

Сеоски кнез постаће онај кандидат који буде имао просту већину јер је укинут цензус.