ЖЕНСКА РУКОМЕТНА СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ

  • РЕМИ С ПРВАКОМ, КАО ПОБЕДА

 

Рукометашице Кикинде, ремизирале су 24:24 (13:16), као домаће са шабачким Медицинаром. У неизвесној завршници лидер на табели из Шапца, ипак, није дозволио потпуно изненађење на северу Баната, иако је и реми за Кикинђанке раван подвигу, нарочито ако се има у виду да је Медицинар, тим са до овога кола максималним учинком, десетак секунди пре краја промашио седмерац. Тачније, и до тада пре голом сјајна, Јелена Ђурашиновић успела је да, до тог тренутка непогрешивој са црте пенала, Пријовићевој ногом „скине” ударац за победу гошћи, које су, утисак је на крају, потцениле, после првога дела игре, могућности екипе тренера Драгана Маркова, без сумње најпријатнијег изненађења шампионата. То се Шапчанкама и осветило у кикиндској дворани „Језеро”.

Борбеност је била на високом степену, девојке су радиле и размишљале у већем делу утакмице онако како то увежбавамо на тренинзима и то је дало резултат против актуленог првака и најбоље екипе у Србији. Утакмица је, иначе, обиловала осцилацијама. Нисам био задовољан нашом одбраном у првом полувремену, знао сам да можемо много боље, без обзира на неоспоран квалитет Медицинара. У наставку смо успоставили контролу и на крају, чини ми се према свему приказаном, подела бодова је и најправеднији исход. Нама пуно значи овај бод, а и даље треба подсећати иако смо на високом четвртом месту, у нашој борби за останак у Суперлиги – каже Драган Марков, тренер Кикинде.

Презадовољна је и најбоља играчица утакмице.

Честике гошћама на коректној игри, а мојим колегиницама на великом успеху, који смо оствариле, пре свега, добром игром у одбрани у другом полувремену. Овог викенда опет смо домаћини, чекамо још један тим из врха – Бекамент. Поново ћемо дати све од себе, па можда начинимо још један подвиг – истиче Јелена Ђурашиновић, голманка клуба из нашега града.

Сусрет претпоследњег јесењег кола елитне лиге: Кикинда- Бекамент (Аранђеловац), у дворани „Језеро”, на распореду је у суботу, од 20 сати. Након седам кола, Кикинђанке су четврте на лествици, с осам бодова, док су Аранђеловчанке треће с четири бода више.

ЖОРК Кикинда: Алексић, Ал. Чубрило, Жижић 5(1), Митровић 8, Ардала 4, Ристић 1, Сивчев 1, Степановић 2, Јовичин, Ђурашиновић, Живков 3, Ана Чубрило, Ковачић, Шицар.