ЖЕНСКА РУКОМЕТНА СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ

  • КРАЈ ЈЕСЕНИ ИЗ СНОВА

 

„Глазуру” су рукометашице кикиндског суперлигаша начиниле у претходна два кола, нестварним освајањем три, од могућа четири бода, на свом терену против Шапчанки и Аранђеловчанки, а шлаг на прекрасној јесењој торти севернобанатске екипе, стављен је у главном граду, минуле суботе, победом, од 22:19 (13:10), над Јуниором.

Нису се ученице тренера Драгана Маркова уљуљкале великим успесима током првог круга сезоне, па у Београду нису дозволиле изненађење. Први су пут оне, дакако према свему виђеном ове јесени на српским женским рукометним теренима, у сусрету против Јуниора биле фавориткиње и у потпуности су знале како се изборити с тим, за њих у текућој сезони, новим бременом. Ивана Митровић, опет је, као и у претходних осам утакмица шампионата, била пуцачки расположена, постигла је половину свих погодака за кикиндску екипу, па је проглашена и за играчицу утакмице.

ЖОРК Кикинда тако ће презимити на трећем месту првенствене лествице, с 12 бодова из девет утакмица, односно с пет победа и два ремија, уз два претрпљена пораза, још на старту шампионата, у два прва меча. Наруку им је ишао и исход последње утакмице, последњег јесењег кола у Аранђеловцу, где је гостујући шабачки Медицинар, лидер у првенству, савладао домаћи Бекамент. Аранђеловчанке су тако остале на четвртом месту, с бодом мање од Кикинђанки.

Наставак првенства елитне лиге предвиђен је за први викенд фебруара наредне године, када је за Кикинђанке на распореду утакмица у Нишу, против Наисе, другопласиране екипе на табели, која је сакупила четири бода више од екипе из нашега града, а у првом колу Наиса је у кикиндском „Језеру” победила са седам голова разлике.

ЖОРК Кикинда: Степановић 6, Ардала 1, Митровић 11, Ристић, Живков 1, Алексић, Шицар, Ковачић, Ђурашиновић, Јовичин, Сивчев, Пеић, Лазендић, Жижић 3.