ЗАВРШНИЦА ОВОГОДИШЊИХ СИТИ ГЕЈМС – ИГАРА БЕЗ ГРАНИЦА

  • КИКИНЂАНИ У ФИНАЛУ НА ЗЛАТИБОРУ
  • Победник ће представљати Србију на Европском финалу 2020. године у Луксембургу

 

Велики успех остварила је седмочлана екипа Кикинде у овогодишњим Сити гејмс – играма без граница. Кикинђани су убедљиво тријумфовали у квалификационим надметањима и у недељу их очекује наступ у великом финалу, које се одржава на базену златиборског хотела „Олимп”. Победничка екипа представљаће Србију на Европском финалу 2020. године у Луксембургу.

Екипа Кикинде, за коју наступају Борислав Бркић, Николета и Данијел Моротвански, Дуња Симић, Мина Овука, Душан Новаковић и Владан Блажић, освојила је прво место у четвртфиналу, одржаном 4. јула у Врбасу, потом је потврдила доминацију у Инђији, а на крају је заузела прву позицију и на полуфиналном наступу у Сомбору. На сомборском купалишту „Штранд” такмичиле су се екипе Суботице, Кикинде, Руме, Инђије, Оџака и Сомбора, а након пет атрактивних дисциплина победили су Кикинђани, којима су се у великом финалу придружили и другопласирани Суботичани.

Било је веома напорно, јер смо за недељу дана три пута наступали. Заслужено смо стигли до великог финала и верујем да можемо направити добар резултат и на Златибору. Нашу екипу сачињавају углавном пливачи, који већ имају искуства у оваквим такмичењима кроз учешће на „Играма на води”. Имамо још мало времена да се припремимо за финале и отклонимо неке недостатке које смо уочили током квалификација – рекао је Борислав Бркић, капитен кикиндске екипе.

На Сити гејмс играма у Сомбору екипе су се надметале у пет дисциплина: „летећи ватерполиста”, „спасавање туристкиње”, „водена алка”, „трка бачви” и игра „весло”, а ове дисциплине очекују их и у финалном окршају на Златибору.