ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ДРЖАВНО ФИНАЛЕ ИГАРА МЛАДИХ

  • КИКИНДСКИ ШКОЛАРЦИ СПРЕМНИ ЗА БЕОГРАД
  • Наш град ће представљати 81 спортиста, који ће се надметати у девет дисциплина

Победници Спортских игара младих у Кикинди припремају се за државно финале, које се од 23. до 29. јула одржава у Београду. Кикинду ће представљати 81 спортиста, који ће наступати у девет дисциплина, а најбољи ће обезбедити пласман на Регионалне игре младих у Сплиту, заказаних за последњи викенд у августу.

На државном финалу у Београду, у дисциплини стони тенис, наступаће Маријана Узелац и Никола Радић из рускоселске ОШ „Глигорије Попов”, у малом фудбалу ће се надметати екипа ОШ „Јован Поповић”, док ће у мушком и женском рукомету учествовати екипе ОШ „Васа Стајић” из Мокрина. У женском баскету представљаће нас екипа ОШ „Свети Сава”, а у мушком баскету мешовита екипа састављена од основаца и средњошколаца. Симона Мирчић (ОШ „Јован Поповић”) и Стефан Шибул (ОШ „Свети Сава”) бориће се за добар пласман у тенису, Нестор Иличин (ОШ „Јован Поповић”) и Маријана Билић (ОШ „Свети Сава”) у шаху за 2003. годиште и млађе, а Стефан Јелача и Габријела Павлов из башаидске ОШ „1.октобар” у шаху за 2007. годиште и млађе. Екипа ОШ „Свети Сава” наступиће у игри „између две ватре”, док ће женску екипу у одбојци на песку чинити Андреа Ђенић и Ива Родић.

Јелена Крвопић

Координаторка за школски спорт, Јелена Крвопић, очекује да ће наши спортисти – школарци остварити добре резултате у Београду и изборити већи број места за регионалне игре него прошле године.