ЗА СУБОТУ ЗАКАЗАН НАСТАВАК ВОЈВОЂАНСКЕ ФУДБАЛСКЕ ЛИГЕ „ИСТОК”

  • КИКИНЂАНИ И ВЕЛИКОСЕЛЦИ НИШАНЕ ВРХ
  • Јесењи првак ОФК Кикинда, првог дана предстојећег викенда (14.30 сати) гостоваће у Српској Црњи, Козара ће дочекати Житиштане, Новокозарчани ће у Банатско Карађорђево, а Наковчани у Ковин, док ће у недељу ЖАК бити домаћин тиму из Банатског Карловца

 

Други део првенства у Војвођанској фудбалској лиги „Исток” заказан је за суботу, а иако су минулог викенда отказане све пријатељске фудбалске утакмице на подручју северног Баната, као и много шире, које су за клубове покрајинског ранга биле замишљене као генералне пробе, љубитељи фудбала, али пре свега играчи и фудбалски радници, надају се да могуће велике количине воде на игралиштима неће покварити старт пролећа, тачније одгодити почетак другог дела сезоне.

Ако све буде текло према плану, у суботу од 14 сати и 30 минута, јесењи првак ОФК Кикинда одмериће снаге у Српској Црњи, против тренутно седмопласиране Будућности, иначе, матичног клуба тренера Кикинђана Слободана Живкова.

Слободан Живков

Припреме нисам одрадио онако како сам замислио. Одиграли смо само четири меча, а у тим сусретима увек нам је недостајало по четири или пет првотимаца. Прелазни рок, такође, није одрађен по плану. Отишли су: Китановић, Цвијан, Иветић, Шћепановић, Тодоров, Радивојац и Штеванов, а од 10 играча који су доведени, само су: Кнежевић, у потпуности у ЖАК-у и Бабић, делимично у Козари, играли јесенас. Сада нас је и снег додатно  укочио. После сумираног прелазног рока, Вршац, Козара и Слобода имају веће шансе од нас за пласман у Српску лигу. Као јесењи прваци даћемо све од себе, па ћемо видети докле ћемо стићи – опрезан је Живков.

У Банатско Велико Село, у суботу, долази 10. на лествици – Бегеј, из Житишта. Стратег трећепласиране Козаре Слободан Митровић задовољан је како су његови играчи одрадили целокупне припреме.

Посебну добит донеле су нам једнонедељни тренинзи у Врњачкој Бањи, одакле смо се вратили у суботу. Корист је вишеструка јер су тамо постојали добри услови за рад и на снегу, а у исто време јединство играча додатно је учвршћено. Понашали су се момци као професионалци на терену, а културно на сваком кораку у једном од туристичких средишта Србије. Размишљамо само о првој наредној утакмици, сада против Бегеја, а тако ће, уверен сам, бити до краја првенства јер не постоји било какав притисак од руководства клуба. Ићи ћемо из кола у коло, па ако нам се „све коцкице посложе”, можда и будемо прваци – јасан је Митровић.

Раде Медић, кормилар тренутно четврте новокозарачке Слободе, без оптерећења очекује наставак сезоне, па тако и суботњи старт у Банатском Карађорђеву, против шестопласираног Јединства.

Нећу рећи ништа ново што већ сви не знају, но мора се истаћи та чињеница. Временски услови нису дозволили нормално извођење тренинга и то ће можда оставити последице када такмичење одмакне. Ипак, нама у Слободи најважније у овом тренутку је што ћемо потпуно растрећено ући у пролетњи део сезоне. Тако ће прилику за пуну фудбалску афирмацију добити млади играчи у нашим редовима – напомиње Медић.

Кикиндске „Железничаре”, с 11. места у прву пролећну битку против 13. на лествици – Пролетера (Банатски Карловац), повешће с клупе у недељу Александар Кресоја.

Остали смо без петорице играча из прве поставе које је предводио капитен Чекић, а довели смо двојицу искусних фудбалера и тројицу врло младих играча. Сходно томе, амбиције ЖАК-а свешће се предстојећег пролећа на опстанак у овом степену и то с тимом који је, чини ми се, најмлађи у лиги. Већ у првом колу чека нас тежак испит, долази нам искусна и неугодна екипа Пролетера. Уз подршку најбројније публике на покрајинском „Истоку”, желимо до првих бодова у наставку сезоне – каже Кресоја.

За опстанак ће се борити и последњи, 16. наковачки Полет и то грчевито, већ од суботњег сусрета у Ковину са, за два места боље пласираним, Радничким.

За разлику од летњих, ове зимске припреме смо одрадили према плану, иако имамо потешкоћа због времена сада у самој завршници. Зато и очекујемо плодове тог доброг рада који је за нама, разуме се, у виду освајања бодова. Бићемо конкурентни у борбама против тимова који ће се као и ми борити за опстанак, а против екипа из врха биће довољно и ако у правом светлу  покажемо таленат и младост које поседујемо, па можда и ту буде исхода који ће нас обрадовати – закључује Лакић.


РУСКОСЕЛЦИ КОД КУЋЕ, БАШАИЦИ У ГОСТИМА

Викенд пред нама донеће и наставак првенства у Подручној фудбалској лиги Зрењанин. Чланови петог по реду ранга такмичења с територије нашег града: Црвена звезда (Руско Село) и Војводина (Башаид) у пролетњи део сезоне улазе с потпуно различитим жељама.

Рускоселци, који су тренутно седми на табели, циљају освајање трећег места. То би им донело додатно доигравање, такозвани бараж. Кроз двоструки „нокаут систем”, односно четири накнадне утакмице после 30. кола првенства, имала би Црвена звезда, у том случају, још једну прилику за пласман међу покрајинске лигаше. Прва препрека Звезди биће елемирски Нафтагас, у недељу, у Руском Селу, од 14 сати и 30 минута.

Башаици су ниско пласирани, други су када се одоздо погледа табела, па ће им требати много умешности у борби за опстанак у Подручној лиги. У првом колу пролетње етапе надметања Војводина ће гостовати, такође у недељу по истој сатници, у Војводи Степи, екипи Црвене звезде.


КУП ПОМЕРЕН ЗА 14. МАРТ

У среду 14. марта од 15 часова, уместо финала Купа територији Фудбалског савеза града Кикинде како је првобитним календаром такмичења било предвиђено, играће се тек утакмице првог кола поменутог надметања. Јасно, разлог померања почетка овог такмичења био је снег на теренима протеклог викенда.

Тако ће за шест дана у Банатској Тополи, Напредак дочекати „2. октобар” (Кумане), у Мокрину ће се састати Делија и Војводина (Ново Милошево), док ће у Руском Селу играти Црвена звезда и Војводина (Башаид).