ВИШЕ ОД СПОРТСКИХ ИГАРА

  • КАРАВАН РАДОСТИ И ПРИЈАТЕЉСТВА БОРАВИО У КИКИНДИ
  • Спортске игре младих и ове године, у специфичним условима, отворене на теренима СЦ „Језеро“

Kараван радости и пријатељства Дунав осигурања Спортских игара младих Србије почетком ове недеље стигао је и до Kикинде. На теренима Спортског центра „Језеро“ ђаци су се такмичили у фудбалу и одбојци, а градском такмичењу у екипним спортовима претходила је церомонија свечаног отварања, полагања заклетве и паљење бакље пријатељства. Kоординаторка СИМ за Kикинду Јелена Kрвопић подсетила је да су квалификације за појединачна такмичења одржане након укидања ванредног стања у Србији. Kикиндски ђаци су се том приликом такмичли у тенису, стоном-тенису и шаху.

Сви победници такмичиће се у државном финалу, које ће бити одржано у Брзећу. Предстојећег викенда на програму је финале индивидуалних спортова, где ће нас представљати 16 такмичара. Наредног викенда следи финале у фудбалу, а државно такмичење у одбојци биће одржано последњег викенда у септембру – најавила је Јелена Kрвопић.

Највећа манифестација аматерског спорта у Европи ове године одржана је у складу са епидемиолошком ситуацијом. Основношколци су се такмичили у одабраним индивидуалним и екипним спортовима, а церемонија отварања протекла је без публике. Посета Kикинди изазвала је помешана осећања код председнице СиМ Иване Јовановић.

С обзиром на строге мере које примењујемо на свим нашим такмичењима, овога пута нисмо могли да организујемо класичну церемонију свечаног отварања. Игре су по први пут отворене пред празним трибинама, јер ипак је здравље најважније. За Дунав осигурање Спортских игара младих Kикинда је заиста нешто посебно и сви је носимо у срцу с обзиром на то да су наши велики успеси почели управо у Kикинди, а Игре су свој пут наставиле да граде и заиста смо успели да афирмишемо велики број деце која учествују у најлепшој спортској причи – истакла је она.

Kикинда учествује у Спортским играма младих током последњих шест година и многобројни наши суграђани представљали су град на државном и међународном нивоу такмичења.  Због досадашње сарадње и пружања подршке, градоначелнику Kикинде Николи Лукачу председница СиМ уручила је златну повељу пријатељства. Овај гест градоначелник је окарактерисао као мотивишући за будућу сарадњу.

Велика је част и задовољство што можемо да угостимо караван Спортских игара младих, јер главни циљ је дружење деце, спорт, стицање нових пријатељстава. Град Kикинда увек је био препознатљив као град спорта и тако ће и бити у наредном периоду. Ми ћемо подржати децу, спорт и другарство – истакао је Лукач.

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.  Основци и средњошколци из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије бесплатно учествују у спортским дисциплинама.