ВИШЕ ОД ХИЉАДУ МЛАДИХ СПОРТИСТА ДЕМОНСТРИРАЛО СВОЈА УМЕЋА

  • ФЕСТИВАЛ СПОРТА „ФЕР–ПЛЕЈ”
  • Друго издање фестивала „Фер-плеј”, који промовише спорт и здрав стил живота, довео је на Градски трг 1.200 учесника, представнике 28 клубова и шест удружења грађана.

festival

Да је Кикинда град спорта, констатовао је Горан Думитров, члан Градског већа, званично отворивши фестивал. Попут многих Кикинђана, и њега је одушевио дефиле свих учесника фестивала. Думитров је навео да Кикинда има добре предиспозиције у погледу развоја спортског туризма:

Располажемо добром спортском инфраструктуром. Овакве манифестације популаризују спорт и спортски туризам – навео је Думитров.

festival 3

 

На више пунктова на Градском тргу, чланови 28 клубова демонстрирали су своја спортска умећа и остварене резултате, а на главној бини смењивали су се промотери: фристајлер Немања Блажић Трики, стрелкиња Бранкица Зарић, пливач Борис Стојановић, алпинисткиња Катарина Мановски, рукометашице Јелена и Марија Агбаба, млада шахисткиња Маријана Билић, као и каратисткиња Тања Сили.

Иако је топло и спарно време утицало на посету, овој манифестацији је присуствовао велики број наших суграђана, који су могли на делу да виде спортску будућност Кикинде, али и да учествују у наградној игри. Прву награду, спортски бицикл, освојио је Срђан Пајтин, фудбалска лопта је припала Милану Карановићу, док су ранчеве добили Наталија Косић, Катарина Костадиновић и Немања Милићев. Спортски шортс освојили су Михајло Јовановић, Лука Ђуран и Норберт Шипош, ветровка је припала Александру Соколову и Луки Терзину, а вечера за двоје у Ресторану „Наша колиба” Андреју Поповићу.

STONI TENIS

Фестивал спорта „Фер-плеј” организовало је Удружење „Ки фокус”. Генерални покровитељи манифестације били су Град Кикинда и Спортски савез Кикинда, а вредне награде обезбедили су многобројни спонзори.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *