ВЕЛИКИ УСПЕХ НЕМАЊЕ КОНСТАНТИНА, АТЛЕТСКОГ БИСЕРА ПО ДРУГИ ПУТ ШАМПИОН СРБИЈЕ

  • Овај четрнаестогодишњак на Првенству државе у дворани у Београду, у конкуренцији 10 старијих пионира (узраст до 16 година), убедљиво тријумфовао у трци на 800 метара

 

Нова титула државног првака за Немању Константина (14), члана ОАК Кикинда. Овога пута златну медаљу освојио је на, протеклог викенда у Београду одржавном, Првенству Србије за старије пионире. Наш млади суграђанин тако је још једном на најлепши и најубедљивији начин потврдио да је вансеријски таланат, рођен за велике трке на средњим стазама.

Немања је пре четири дана, на надметању у престоници, с временом два минута, шест секунди и 39 стотинки, рутински победио на стази од 800 метара, оставивши иза себе 9 ривала, од којих је, треба знати, већина старија од њега. Ради се, иначе, о дечацима узраста од 14 до 16 година.

Пресрећан сам, како и не бих, шта друго у овом моменту да кажем. Марљиво сам се припремао за шампионат државе, свакодневно, без обзира на временске прилике, тренирао, у мојој Кикинди и овде у Београду. Огроман труд се исплатио. Ова титула ми је подстрек за нове напоре и нове резултате вредне пажње и поштовања – у заносу нам је, у телефонском разговору одмах након шампионске трке, рекао Немања, иначе ученик завршног разреда у ОШ „Жарко Зрењанин“.

Овај атлетски бисер са периферије Кикинде гради успешну каријеру под будним оком Петра Чонградина. Искусни професор га је пре три године уочио на школским надметањима, на којима му није било премца, те га позвао у Омладински атлетски клуб Кикинда. И одмах је дечаков раскошан таленат дошао до изражаја. Од старта Немања ређа само победе, остављајући иза себе и знатно старије ривале. Претпрошле године такође је био првак Србије на 800 метара, али у конкуренцији млађих пионира. С њим се, иначе, као врхунским талентом, по посебном програму АСС, наизменичнио ради у Кикинди и Београду.


НОВИ ИЗАЗОВИ

Немања ће овог пролећа, тачније 15. маја, наступити на Школском првенаству Србије. Крајем јула следи му Државно првенство на отвореном. Није искључено да ове године закорачи и на интернационалну атлетску сцену, на шта озбиљно рачунају у Атлетском савезу Србије. Лане је, иначе, млади Кикинђанин уврштен у репрезентативну селекцију Србије за свој узраст.