УСПЕХ РУКОМЕТНОГ ТИМА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“

  • БРОНЗА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

 

Женски рукометни тим Средње стручне школе „Милош Црњански” учествовао је прошле недеље (11. и 12. маја) на Државном такмичењу у рукомету које је одржано у Караташу и Кладову. Кикинђанке су се на овај ниво такмичења пласирале након остварених добрих резулатата на општинском и међуокружним нивоима.

Кикинђанке су у укупном пласамну заузеле треће место што је овај тим сврстало међу најбоље тимове у Србији.

Како је навео професор физичког васпитања Виктор Фелбаб, који је и тренирао девојке, ССШ „Милош Црњански” има дугу традицију освајања медаља на републичком нивоу.

На такмичење смо отишли добро припремљени, у добром расположењу. Имали смо три утакмице, прву смо нажалост изгубили са само једним голом разлике од Економске школе из Београда, наредна утакмица је играна истога дана кад смо победили Гимназију из Чачка, а сутрадан смо играли утакмицу за пласман на треће место где смо победили средњу школу из Лебана – објаснио је Фелбаб и захвалио девојкама које су биле у тиму и које су се бориле и истрајале од општинског такмичења, па до краја. Узимајући у обзир да велики број девојака из школског тима тренира у неком од општинских клубова, Фелбаб је истако да је успех школског тима доказ да се у кикиндским клубовима ради врло озбиљно.

Валентина Беодрански, капитен тима, навела је да је у целом циклусу такмичења најтеже било победити на општинском нивоу тим Економске шоле, који је у претходном периоду освајао медаље на републичким такмичењима.

Имамо баш добру екипу. Предност нам је што је већина девојака из истог окружења, знамо се од малих ногу и заједно смо почеле и да тренирамо и добро познајемо нашу игру – оценила је Валентина Бедрански.

Директор школе Милорад Карановић честитао је тиму и професору физичког васпитања на оствареном резултату.

Изузетно сам задовољан успехом наших рукометашица. Освојено треће место на републичком такмичењу даје повод да кажем да су оне наши будући спортисти који имају лепу будућност и у рукомету, а надам се и у учењу – рекао је Карановић.