У СУБОТУ У НОВИМ КОЗАРЦИМА 15. „КУП ЕВРОПЕ – СТРОНГ МЕН”

  • НА ЦРТИ ОСАМ ЕВРОПСКИХ СНАГАТОРА

 

Боди билдинг и карате клуб Слобода, уз подршку месне заједнице и локалне самоуправе, у суботу по 15. пут организује надметање најјачих људи Европе. На спортским теренима испред стадиона „Илија Пантелић” од 19 часова ће наступити осам снагатора из Пољске, Мађарске, Словачке, Румуније, Аустрије и Немачке, као и Драган Богојевић, једини представник наше земље, који је и оснивач ове манифестације. У борби за титулу, такмичари ће показати снагу и умеће у шест атрактивних дисциплина: вучење камиона од 10 тона на 20 метара, ношење кофера 2 х 140 килограма, „Мерлин” – ношење џакова и бурад од 100 килограма, „Пирамида” – дизање кофера од 180, 220 и 250 килограма, „Херкулесов хват” – растезање два аутомобила од 1000 килограма и дизање кугле од 140 килограма.

Куп Европе у надметању снагатора најавио је на конференцији за новинаре председник Боди билдинг и карате клуба Слобода, Драган Бгојевић, који је истакао да ће се у Новим Козарцима и ове године окупити квалитетни такмичари.

Захваљујући Граду Кикинда и спонзорима успели смо да организујемо ово такмичење. Убацили смо и нове дисциплине, тако да ће борба за титулу бити атрактивнија. Позивам све гледаоце да дођу у суботу у Нове Козарце и уживају у спектаклу – рекао је Драган Богојевић.