У СУБОТУ СЕ ИГРА ГРАДСКИ ФУДБАЛСКИ ДЕРБИ

  • УТАКМИЦА ЗА БОДОВЕ И ПРЕСТИЖ
  • У протеклих 12 година Кикинда и ЖАК су одиграли само четири првенствена меча

 

Фудбалери Кикинде 1909 и ЖАК-а, у суботу од 15 сати на стадиону у Великом парку, одиграће традиционални градски дерби, који би требало да привуче велики број љубитеља најважније споредне ствари на свету. Оба клуба ушла су у ново првенство са доста измењеним поставама, резултати нису били на очекиваном нивоу, што се посебно односи на екипу са Градског стадиона, али то неће умањити значај дербија. На клупи Кикинђана налази се доскорашњи тренер железничара Александар Кресоја, који добро познаје играче из противничког табора и верује да његова екипа, уз све кадровске проблеме, може направити добар резултат.

После лоше резултатске серије добили смо утакмицу у Сутјесци и наставак првенства дочекујемо у много бољем расположењу. У суботу нас очекује једна тврда и неизвесна утакмица, са екипом која се у летњој паузи значајно појачала. Надам се да ће меч протећи у фер и коректној игри и да ће гледаоци уживати, а на крају нека победи бољи. Ми у градски дерби улазимо са пуно кадровских проблема, изостаће Кењало и Спахић због казне, повређени су Црномарковић и Киурски, али се надам да ће остатак екипе пружити свој максимум, како би остварили повољан резултат и ухватили прикључак са тимовима из средине табеле – рекао је Александар Кресоја.

Тренер железничара Јовица Лакић неће имати кадровских проблема као његов колега, сви играчи ће бити на располагању, а до почетка меча одлучиће која једанаесторица ће истрчати на терен Градског стадиона.

Спремамо се максимално за наредну утакмицу против Кикинде, али јој не придајемо посебно већи значај од свих осталих, из простог разлога, јер смо и ми и они екипе које се не боре за прво место. Наравно, играће се за градски престиж и сигурно је да ћемо желети да одиграмо добру утакмицу. Они имају своје проблеме, баш као и ми наше и бесумње, трудићемо да се све то што је могуће мање на терену рефлектује. Оптимсита сам ако будемо одиграли као против Будућности, из Српске Црње у минулом колу. У том случају надам се позитивном резултату за ЖАК – истакао је Јовица Лакић.

Фудбалери Кикинде и ЖАК нису имали пуно прилика да играју градски дерби. Последњи дуел ондашњег Одреда и ЖАК-а одигран је давне 1970. године и требало је пуних 36 година да се поново сусретну у истом рангу такмичења. Тек 2006. године, клуб са Градског стадиона, који је већ више од три деценије наступао под називом ОФК Кикинда, одиграо је два првенствена меча са железничарима, а прошле сезоне поново су исти ривали поделили мегдан. У јесењем делу, у мечу одиграном на Градском стадиону, било је 2:2, док је пролетос на Вашаришту Кикинда славила са 4:0.