У НОВИМ КОЗАРЦИМА ОДРЖАНО ТРАДИЦИОНАЛНО НАДМЕТАЊЕ НАЈСНАЖНИЈИХ ЉУДИ ЕВРОПЕ

  • ТИТУЛА КОЛОСУ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ
  • Марко Поровина тријумфовао је у конкуренцији тешкаша из Мађарске, Пољске, Словачке и Србије

grupna strongmen

Словеначки такмичар Марко Поровна победник је 14. Европског купа снагатора, који је протекле суботе одржан на теренима за мале спортове у Новим Козарцима. Колос из Словеније тријумфовао је у свом дебитантском наступу оставивши иза себе седам ривала из Мађарске, Пољске, Словачке и наше земље. Поровна је до титуле стигао тек у последњој дисциплини, када је за један бод претекао до тада водећег Словака Мароша Кубовича. Треће место освојио је Пољак Адам Зуховски. Једини представник Србије био је домаћи такмичар Драган Богојевић, који је заузео последње место.

koferi strongmen

Осморица снагатора надметала се у шест атрактивних дисциплина: вучење камиона од 10 тона на 20 метара, ношењу кофера од 140 килограма, држању тега од 25 килограма, ношењу два замрзивача од 350 кг, окретању гуме од 400 кг и ношењу тега од 220 кг између ногу, као и ношењу терета од 300 кг (Конанов круг).

Европски куп снагатора организовао је Боди билдинг клуб Слобода, уз подршку Града Кикинде и Месне заједнице Нови Козарци. Такмичење је отворио члан Градског већа Миодраг Булајић, домаћин овогодишње манифестације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *