У НАЈАВИ ДОСТА ФУДБАЛСКИХ ПРОМЕНА, АЛИ СЕ ЦРТА ПОДВЛАЧИ ТЕК ЗА МЕСЕЦ ДАНА

  • „ПИЈАЦА” ОТВОРЕНА ОД 15. ЈАНУАРА

 

У понедељак је и званично почео зимски фудбалски прелазни рок, а и пре тога дана, већ се доста могло начути о играчким променама у клубовима с територије северног Баната, превасходно Града Кикинде, што нас највише и занима. Наравно, као и увек, хоће ли се предвиђања о променама средине и у којој мери остварити, видеће се на крају прелазног рока, за непуних месец дана, тачније 11. фебруара. Како год, незахвално је, нарочито у седмичним новинама, писати и током летњих и током зимских прелазних рокова на ову тему.

Играчи се неретко у року од само 24 сата предомисле, врате аванс несуђеним будућим клубовима или новац чекају седмицама, а када га не добију до одређеног рока, одлуче се на повратак у матичне средине или, пак, крену у неком сасвим трећем правцу…

У исто време добар део фудбалера четвртолигашког калибра, тражи посао и ван спорта и подаље од дотадашње уже животне средине, па често прекине с играњем фудбала због одласка у туђе земље, трбухом за крухом. Има и супротних примера, па тако поједини фудбалери дају отказе на тек добијеним професионалним пословима у предузећима, јер сматрају како им и фудбал у овдашњим нижим ранговима може бити једина професија од које могу живети…

Николa Бабић

Било како било, лидер војвођанског „Истока” ОФК Кикинда, очекује, скоро је сигурно, Наковчанина Николу Бабића. Он ће доћи из великоселске Козаре, после само полусезоне, у том клубу. Није се Бабић наиграо јесенас, због обавеза на послу тренирао је у мањем обиму, па је мало времена провео и на терену. Одлучио се на нову промену и нема сумње, биће истинско појачање за спољну позицију у екипи лидера источног покрајинског каравана. Већ је Бабић својевремено био у ОФК Кикинди, а сада ће се придружити Наковчанима на Градском стадиону: Милану Кењалу и Д. Вукобрату, који су ту од летос. Играо је у Полету донедавно и са М. Вукобратом и Спахићем. У ОФК Кикинди, дакле, не јуре превише за појачањима, мада би им добро дошао још један нападач.

Истовремено, Владимир Радивојац хоће у Слободу, на изненађење свих с кикиндског Градског стадиона. Иако млад играч, тек на самом почетку сениорске каријере, имао је врло добру минутажу јесенас. Углавном је добро одрадио задатке, мада је у неколико наврата чинио и погрешке својствене почетницима, али није му на томе замерено ни у једном тренутку. Вук Шћепановић, вероватно ће у матични наковачки Полет, а Великоселац, искусни Владимир Китановић можда у новокозарачку Слободу. Тамо је већ својевремено у својим млађим данима играо и остао упамћен као нападач који лако тресе мреже. Нису Новокозарчани јесенас имали класичног најистуренијег играча у самом врху напада, па је логично што желе Китановића или играча његовог профила и стила, а Китановић, поред свега, може играти и на месту штопера. У Слободи су у потрази и за везистом, па је Ђурица Поповић, Степчанин, до јесенас у редовима српскоцрњанске Будућности, пред промоцијом на стадиону „Илија Пантелић”. Слободу је напустио Милан Војводић, иде на југ Баната, у редове највећег ривала ОФК Кикинде у првенственој трци – тим ОФК Вршца (донедавно Вршац јунајтед), а Александар Лаништанин у потрази је за послом у Немачкој, па се може очекивати и његов одлазак, мада овај дефанзивац јесенас у Слободином дресу није превише играо.

Армандo Чекић

Великоселска Козара, по обичају мало пазари, али зато скоро и не греши приликом куповине. Чини се, то ће бити посведочено и предстојећег пролећа. Два понајбоља играча ЖАК-а стижу у Банатско Велико Село. Реч је о досадашњем капитену и сада већ искусном  универзалцу Арманду Чекићу, односно везисти Игору Мочилову. Момчилов тако други пут долази у Банатско Велико Село, где је већ  пружао одличне партије под руководством тренера Слободана Митровића, па ће вероватно тако бити и на пролеће. Мада, треба признати, Момчилов је имао слабију јесен у ЖАК-у. И Бојан Бунић тражи посао у Немачкој, па, скоро сигурно, на пролеће неће више играти у Козарином дресу.

Сутра (петак) заказана је Скупштина ЖАК-а. Изборног је карактера, али не и за функцију председника управе. Милисав Ђокић, челник ЖАК-а, зато после Скупштине најављује реакцију клуба у виду довођења  појачања на позиције које су сада упражњене, одласком Чекића и Момчилова у Козару. Замена ће се тражити можда и за Дејана Ивановића, ако оде, али он мора тражити ангажман у неком удаљенијем клубу, пошто је му је „спуштена рампа” од стране „Железничара”, барем је тако тренутно, ако би желео у неки од оближњих, ривалских клубова ЖАК-а.

Данијел Кочиш

Полет, поред поменутог Шћепановића, жели и Великоселца Илију Грубора, који је већ играо у Накову, до лета 2016. године. Очекује се и нападач Бранислав Гецић, којем је јесенас последњи клуб био Обилић, из Новог Кнежевца, а можда дође и Данијел Кочиш, из ЖАК-а, као и још два појачања.

Рецимо још, први ће се окупити фудбалери Слободе, у петак 19. јануара на свом стадиону, дан касније прозивка је у Полету, а у недељу 21. јануара, први пут у 2018. години на терен ће и играчи ОФК Кикинде. ЖАК ће с тренинзима започети у петак 26. јаунара, а Козара дан касније.

Почетак наставка првенства војвођанског „Истока”, односно 16. коло надметања предвиђено је за суботу 10. марта.