У КИКИНДИ ПО ТРЕЋИ ПУТ ОДРЖАНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

  • ПРОМОЦИЈА ПРИЈАТЕЉСТВА И ЗДРАВОГ ЖИВОТА
  • Учествовало преко 3.000 основаца из градских и сеоских школа. Победници иду на државно, које се од 23. до 29. јула одржава у Београду

На теренима СЦ „Језеро” у уторак су свечано отворене Спортске игре младих, на којима је учествовало преко 3.000 деце основношколског узраста. Млади спортисти надметали су се у малом фудбалу, „између две ватре”, баскету, тенису, стоном тенису, одбојци и по први пут у бич волеју. Победници игара у Кикинди изборили су наступ на државним играма, које се од 23. до 29. јула одржавају у Београду, а најбољи са државног представљаће Србију на Регионалним играма младих крајем августа у Сплиту.

У церемонији отварања младе су поздравили Босиљка Срдић, заменица градоначелника кикинде, Ивана Јовановић, председница СИМ Србије, Снежана Олушки Влашић, начелница школске управе у Зрењанину, Светлана Мирчић Вукобрат, председница Градског савеза за школски спорт и Јелена Крвопић, главни координатор СИМ за Кикинду.

Заменица градоначелника, Босиљка Срдић,  пожелела је свим учесницима  игара лепо дружење и добре спортске резултате:

Велико ми је задовољство што је Кикинда део једне велике породице, назване Спортске игре младих, као највеће манифестације аматерског спорта у Европи, са јединим циљем да промовише здрав живот и пријатељство. На данашњи дан, прошле године, оборили смо у Кикинди многе рекорде, пре свега у организацији игара и броју такмичара, а надам се да ћемо неке рекорде оборити и ове године. Кикинда је град који преко дружења и спортских игара негује основне вредности живота, а то су толеранција, пријатељство, солидарност и фер-плеј – рекла је Босиљка Срдић и додала да је локална самоуправа подржала ову манифестацију и подржаваће је у убудуће, јер је то јединствена прилика за дружења и стицања нових пријатељстава, као и за неговање правих животних вредности.

Приликом отварања игара бакљу пријатества носила је најмлађа учесница, Дуња Ћирић, а у име такмичара заклетву пријатељства положио је талентовани спортиста Вања Радулашки. У ревијалном делу игара учествовали су и деца мигранти из Сирије и Авганистана, који су смештени у нашем граду, а пре почетка такмичења одиграна је и ревијална фудбалска утакмица малишана из Кикинде и Темишвара.