У КИКИНДИ ОДРЖАН БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТ У ЏУДОУ ЗА КАДЕТЕ

  • ТУРЦИМА ТИТУЛА, СРБИЈА ВИЦЕШАМПИОН
  • Чланови Партизана Дејан Грујић и Немања Милић освојили сребрна одличја, а Невена Милић и Матеја Вукмирица пета места
Nemanja Milic
Немања Милић

Репрезентација Турске укупни је победник Балканског шампионата за кадете у мушкој и женској конкуренцији, који је од 27. до 29. маја одржан у Кикинди. Турски такмичари су након борби у по осам тежинских категорија освојили 19 медаља (8 златних, 5 сребрних и 6 бронзаних), друга је била Србија са 14 одличја (5 – 4 – 5), док је треће место припало Босни и Херцеговини, која је изборила 8 медаља (1 – 3 – 4). Шампионат је, у сарадњи са Џудо савезом Србије, организовао кикиндски Партизан и на њему је учествовало 197 такмичара из Албаније, Румуније, Бугарске, Грчке, Турске, Црне Горе, Македоније, Бсне и Херцеговине и Србије. На овом шампионату боје репрезентације Србије бранило је и четири члана Партизана, који су добрим резултатима допринели освајању вицешампионске титуле. У категорији до 50 килограма Дејан Грујић је освојио сребрну медаљу, сребро је изборио и Немања Милић у категорији до 55 килограма, а надомак медаље су били Невена Милић (48 кг) и Матеја Вукмирица (90 кг), којима су припала пета места.

Dejan Grujic
Дејан Грујић

Балкнски шампионат је у суботу свечано отворио Жељко Танасковић, председник Школског спортског савеза Србије, који је истакао да је Кикинда град који препознаје важност укључивања деце у спорт.

Џудо је однедавно постао део нашег система такмичења и мене та чињеница радује, јер је као спорт веома масован и окупља велики број младих. Поред те физичке, џудо развија и менталну снагу и оваква такмичења имају утицаја на младе. Ако данас наведемо бар једног дечака или девојчицу да се баве спортом, мислим да смо успели, а оваква такмичења анимирају велики број младих – рекао је Жељко Танасковић и додао да је организовање оваквих такмичења у мањим градовима прави начин да се промовише Србија. Танасковић је посебно нагласио да Џудо клуб Партизан заслужује све похвале за беспрекорну организацију шампионата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *