ТРЕНЕР ИЗ КИКИНДЕ – ХИТ ЈЕСЕЊЕГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА ЈОВИЦА ПОМЕРА ГРАНИЦЕ

Кикинђанин Јовица Лакић преузео је почетком јула вођење Фудбалског клуба „Бечеј 1918“ из Бечеја. Иако су се тек ове године вратили у Српску лигу (група Војводина), након девет победа у првих девет кола, Бечеј незаустављиво граби ка Првој лиги Србије, са гол разликом 33:4, што довољно говори о њиховој доминантности на старту првенства. У овај клуб Лакић је дошао на позив директора клуба Дејана Станојева и председника „Кнежев групе“ Драгана Кнежева.

Позив ми је свакако ласкао. Знао сам да преузимам екипу са младим играчима пуних потенцијала и неколицином прекаљених. Скоро сви играчи прошли су кроз школе у новосадској Војводини, Бачкој Тополи, Суботици, Кикинди… Кроз жестоке припреме успели смо да укомпoнујемо младост и искуство и резултати су убрзо дошли.

На питање шта одликује ФК „Бечеј“ да је толико доминантан у свом рангу такмичења, Лакић наводи да је атмосфера у клубу на изузетно високом нивоу.

Играчи су задовољни, клуб је врхунски организован и управа добро ради. Тим има савршене услове за постизање добрих резултата.

Каже да су његовом доласку у клуб амбиције биле на нивоу опстанка у лиги, евентуално циљање на горњи део табеле, да би већ након првих неколико кола апетити порасли и већ сада је мета прво место и улазак у Прву лига Србије, мада, како каже без императива и притиска на саме играче.

Јовица каже да од играча захтева да играју висок пресинг, да брзо завршавају напад .

Јовица Лакић

Свака утакмица изнедри неког појединца који у том моменту одскочи својим квалитетом. Момци су увидели нашу намеру да се боримо за прво месту и полако идемо ка том циљу.

Поред Лакића, у тиму Бечеја налазе се и двојица Кикинђана. То су голман Марко Живков, син тренера ОФК „Кикинде“ Слободана Живкова, као и Александар Мирков, који игра више него запажену улогу у овом снажном тиму.

На питање да ли прати дешавања у нижем рангу такмичења и клубовима одакле је потекао, Лакић каже да проблем локалног фудбала представља превелик број клубова са мало квалитетних играча. По њему, једини светао пример је рад у „Козари“ из Б.В.Села.

У „Козари“ већина играча има посао, скоро сви су из истог села. Било би добро да у Кикинди и околини имамо један јачи клуб у којем би се сабрали добри играчи, а да се млађи кале по теренима у другим клубовима – закључује Лакић, који је екипу „Бечеја“ водио и на јучерашњој куп утакмици против „Потисја“. Тврди да и куп његова екипа игра по узору на првенство – „најбоље што може, па докле стигнемо“.


БОГАТА КАРИЈЕРА

Играчку каријеру Јовица Лакић започео је у ОФК „Кикинди“, чији је био члан свих млађих селекција. Три године наступао је у првом тиму, одакле је потписао за ОФК „Београд“, увевши га као најбољи играч друге лиге у први ранг такмичења. Једно време играо је у далеком Мексику у екипи „Сантос лагуне“, а по повратку из Јужне Америке био је члан београдског „Обилића“. Одатле наставља у руском „Торпеду“ и ФК „Москви“. Каријеру је завршио у „Младости“ из Апатина и матичној ОФК „Кикинди“.

Тренерску каријеру започео је у кикиндском „ЖАК-у“. По две године водио је новокозарачку Слободу и рускоселску „Козару“. Нешто краће био је на кормилу „Полета“ из Накова, увевши га у виши ранг такмичења.


ОБИЉЕ ФУНКЦИЈА

Лакић тренутно обавља функцију помоћника тренера Милана Обрадовића у репрезентације Србије до 20 година. Председник је Фудбалског савеза Кикинде и делегат ФСС. Члан је и Фудбалског савеза Војводине.